TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарската болница „Мајчин дом“ го суспендираше ОСУДЕНИОТ ГИНЕКОЛОГ ДАМЧЕВСКИ ДО утврдување на фактите

Сакам да кажам - 06.12.2018

Медицинскиот центар „Мајчин дом“ во Софија за бугарските медиуми вели дека гинекологот Николче Дамчевски нема да врши медицинска дејност додека не се утврдат околностите околу двегодишната пресудата што ја има во Македонија.

По сторијата на НОВА гинекологот Дамчевски доби отказ во Бугарија

Нова ТВ - 06.12.2018

Гинекологот Николче Дамчевски имал упатен акт за издржување на казна затвор уште на 14.11.2018 година, кога е побарано од МВР да се утврди неговата достапност. До овој момент Судијата за извршување на санкции нема никаков одговор од МВР, потврдија ...

Случајот со гинекологот Дамчевски и зголемениот број млади кои сакаат да заминат од Македонија – теми во Студио 1

1tv - 06.12.2018

Во отвореното Студио 1 гостинка е новинарката Менче Атанасова Точи, која го откри случајот со гинекологот Николче Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е трудна, а потоа и дека побегнал во Бугарија, каде што продолжил со лекарската ...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

1tv - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

До колегите во Бугарија ќе испратиме допис дека осудениот гинеколог Дамчевски нема лиценца за работа, велат од ...

Сакам да кажам - 06.12.2018

Лекарската комора на Македонија ќе испрати допис до Лекараскиот сојуз на Бугарија дека на осудениот Николче Дамчевски, гинеколог кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, му е одземна лиценцата за работа во Македонија.

Бугарија му забрани да работи на гинекологот Дамчевски

Press24 - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до бугарската Агенција за медицинска ревизија при Министерството за здравство да изврши проверка во врска со гинекологот д-р Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Бугарија привремено му забрани да работи на осудениот гинеколог Дамчевски

Независен - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до бугарската Агенција за медицинска ревизија при Министерството за здравство да изврши проверка во врска со гинекологот д-р Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Бугарските здравствени власти ќе го проверат осудениот гинеколог Дамчевски

МКД - 06.12.2018

Раководството на медицинскиот центар „Мајчин дом" се обрати до извршната агенција Медицинска ревизија и до Министерството за здравство за да се провери македонскиот гинеколог д-р Николче Дамчевски, кој во Македонија има правосилна пресуда за ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија со бугарски пасош

Сакам да кажам - 06.12.2018

Осудениот Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за САКАМДАКАЖАМ.МК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на ...

Судот и ОЈО преку допис биле информирани дека Дамчевски има и бугарски пасош

Либертас - 06.12.2018

Осудениот Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за СДК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на Дамчевски во депото ...

НОВА дознава: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

Нова ТВ - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Гинекологот Дамчевски избегал од Македонија и работи како доктор во Бугарија

AKO - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Случајот со гинекологот Дамчевски и зголемениот број млади кои сакаат да заминат од Македонија – теми во Студио 1

Либертас - 06.12.2018

Во отвореното Студио 1 гостинка е новинарката Менче Атанасова Точи, која го откри случајот со гинекологот Николче Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е трудна, а потоа и дека побегнал во Бугарија, каде што продолжил со лекарската ...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Локално - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Бугарија му забрани да работи на осудениот гинеколог Дамчевски

Скопје инфо - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до бугарската Агенција за медицинска ревизија при Министерството за здравство да изврши проверка во врска со гинекологот д-р Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Гривчева-Старделова: Испративме допис до Бугарскиот лекарски сојуз дека на Дамчевски му е одземена лиценцата и има ...

Либертас - 06.12.2018

Директорката на лекарската комора Калина Гривчева-Старделова во разговор за Либертас не информираше дека комората денеска испратила допис до Бугарскиот лекарски сојуз со кој ги информирале дека на Николче Дамчевски му е одземена лиценцата за работа ...

Гинекологот кој лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија со бугарски пасош

Press24 - 06.12.2018

Осудениот Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за САКАМДАКАЖАМ.МК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на ...

Уште еден осуден доктор избега од Македонија?

Вечер - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избега од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи, ...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Телма - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Осудениците бегаат додека ги викнат во затвор

Независен - 07.12.2018

Софискиот медицински центар „Мајчин дом“ му забрани на д-р Николче Дамчевски да ја извршува медицинската дејност, имајќи предвид дека против него постои правосилна одлука за издржување двегодишна затворска казна во Македонија.

Гинекологот Дамчевски избегал во Бугарија со бугарски пасош

Фокус - 06.12.2018

Гинекологот Николче Дамчевски кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за САКАМДАКАЖАМ.МК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на Дамчевски во депото ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Курир - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

А1 On - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Скопје инфо - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

И Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Курир - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

Press24 - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, дознава НОВА ТВ . На гинекологот му беше изречена казна затвор од 2 години, но наместо тоа, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Нова: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата – работи во Бугарија

Либертас - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесе Нова. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските ...

Бугарија му забрани на осудениот и пребеган Дамчевски да работи како гинеколог

еМагазин - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

НОВА: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Независен - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Сител - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Уште едно бегство: Осудениот гинеколог Дамчевски „му ја дувна“ од Македонија

Фокус - 05.12.2018

Гинекологот Никола Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесува НОВА . Наместо да оди да ја издржи казната затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските ...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

MTM - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

НОВА дознава: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

Локално - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог на нејзина територија

Н.Македонија - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Нетпрес - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија - работи како доктор во Бугарија

Сител - 05.12.2018

По бегството на екс-премиерот Никола Груевски, уште едно бегство се случи од нашата држава. Гинекологот Никола Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесува НОВА .

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Нетпрес - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

1tv - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Нова ТВ: Гинекологот Дамчевски избегал од државата, работи во Бугарија

Слободен Печат - 05.12.2018

Освен казната затвор која Апелациониот суд ја потврди и ја зголеми од 1, 6 месеци на 2 години, Дамчевски има и забрана за вршење на дејноста во траење од 8 години, дознава Нова ТВ. Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка ...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Фокус - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

МВР: Немаме наредба од Судот за приведување на осудениот гинеколог

Нова ТВ - 06.12.2018

До сега до Министерството за внатрешни работи нема стигнато наредба од Судот за приведување, односно распишување на национална или меѓународна потерница за гинекологот Николче Дамчевски, тврдат во МВР.

НОВА дознава: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

+инфо - 05.12.2018

Гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, Николче Дамчевски, избегал од Македонија, јавува НОВА. Дамчевски требаше да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, со извршн пресуда, но тој им избегал на македонските ...

Гинекологот Дамчевски што лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија

МКД - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесе НОВА. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските ...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Р.С.Европа - 06.12.2018

Раководството на Медицинскиот центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата – Работи како гинеколог во Бугарија!

iPortal - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Бугарија му забрани на избеганиот Дамчевски да работи како гинеколог

24Инфо - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом” во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Бриф - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...