TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прво бебе на светот кое доби терапија на основа на медицински канабис

Вечер Прес - 28.05.2020

Бебе од Британија стана првото бебе на светото кое ќе биде лекувано со терапија на база на канабис во спречувањето на напади кај новороденче кои можат да доведат до оштетување на мозокот. Оскар Пароди е роден со неонатална хипоксично-исхемиска ...

Научниците веруваат дека канабисот може да помогне во спречување и лекување на коронавирусот

Убавина и Здравје - 27.05.2020

Тим канадски научници веруваат дека канабисот може да помогне во превенција и потоа лекување на коронавирус. Тие се фокусираа на одредени активни супстанции во канабисот кои можат да ја зајакнат заштитата на клетките од коронавирус.

Канадски научници тврдат дека канабисот може да го лекува коронавирусот

Н.Македонија - 27.05.2020

Тим од канадски научници верува дека канабисот може да помогне во спречување, а потоа и лекување на ковид-19. Тие се фокусирале на одредени активни супстанции во канабисот, кои може да ја зајакнат заштитата на клетките од коронавирусот.

Научниците веруваат дека канабисот може да помогне во спречување и лекување на коронавирусот

Пулс24 - 29.05.2020

Тим канадски научници веруваат дека канабисот може да помогне во превенција и потоа лекување на коронавирус. Тие се фокусираа на одредени активни супстанции во канабисот кои можат да ја зајакнат заштитата на клетките од коронавирус.