TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Здруженијата не го прифаќаат понуденото зголемување за ноќен труд

Нова ТВ - 15.04.2018

Зголемувањето за ноќниот труд од 80 до 100 денари не го прифаќаат од Унијата на здруженија предводени од ЗМСТА -ЗА НАС(Здружението на медицински и стоматолошки сестри, техничари и акушерки) зад која стојат 5500 членови од цела држава.

Десетина медицински сестри ќе останат на улица, по пензионирањето на лекарите

Сител - 15.04.2018

Десетина медицински сестри од внатрешноста до крајот на годината ќе останат на улица. Матичните лекари во чии ординации работат ќе одат во пензија. Со затворање на амбулантите, овој кадар ќе остане невработен.

Десетина медицински сестри ќе останат на улица, по пензионирањето на лекарите

24Инфо - 15.04.2018

Десетина медицински сестри ќе останат на улица, по пензионирањето на лекарите Десетина медицински сестри од внатрешноста до крајот на годината ќе останат на улица. Матичните лекари во чии ординации работат ќе одат во пензија.

Медицинските сестри го одбија минималното зголемување за дежурства

Нова ТВ - 13.04.2018

Советот на Синдикатот на скопските клиники одлучил да не ја прифати понудата на Министерството за здравство за минимално зголемување на ноќниот труд на медицинските сестри, транспортери и болничари, дознава НОВА од свои извори на клиниките.

Нова: Медицинските сестри го одбија минималното зголемување за дежурства

Либертас - 13.04.2018

Советот на Синдикатот на скопските клиники одлучил да не ја прифати понудата на Министерството за здравство за минимално зголемување на ноќниот труд на медицинските сестри, транспортери и болничари, дознава НОВА од свои извори на клиниките.

Медицинските сестри го одбија минималното зголемување за дежурства

Скопје инфо - 14.04.2018

Советот на Синдикатот на скопските клиники одлучил да не ја прифати понудата на Министерството за здравство за минимално зголемување на ноќниот труд на медицинските сестри, транспортери и болничари, објави НОВА повикувајќи се на свои извори на ...

Медицинските сестри одбиле милостина од државата

Република - 14.04.2018

Советот на Синдикатот на скопските клиники одлучил да не ја прифати понудата на Министерството за здравство за минимално зголемување на ноќниот труд на медицинските сестри, транспортери и болничари, објави НОВА повикувајќи се на свои извори на ...