TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јубилејното издание на Танц Фест заврушува со „Мозаик“ на Мерзуки

Радио МОФ - 15.05.2024

Фестивалот Танц-Фест Скопје 2024, кој под мотото „Сирово: од движење до виртуозност – 20 години Извонредност во современиот танц“ годинава го прославува јубилејот 20 години постоење, ја завршува програмата на 17 мај во 20 часот во Македонскиот ...

Перформансот „Мозаик“ на кореографот Мурад Мерзуки во чест на 50 години Француски институт и крај на 20. „Танц фест“

Умно - 15.05.2024

Францускиот институт во Скопје и „Танц фест“, по повод отворањето на прославата на 50 години постоење на Францускиот институт во Скопје и затворањето на јубиленото 20. издание на „Танц фест“, го организираат гостувањето на француската театарска ...

Мурад Мерзуки, кореографот на церемонијата на отворање на Олимписките игри 2024 со перформанс во Скопје

Трн - 15.05.2024

Францускиот институт во Скопје и „Танц фест“, по повод отворањето на прославата на 50 години постоење на Францускиот институт во Скопје и затворањето на јубиленото 20. издание на „Танц фест“, организираат ексклузивното гостување на француската ...

Отворање на прославата за 50-годишнината на Францускиот институт и затворање на 20. „Танц Фест“ со танчерската ...

Република - 15.05.2024

Францускиот институт во Скопје и „Танц фест“, по повод отворањето на прославата на 50 години постоење на Францускиот институт во Скопје и затворањето на јубиленото 20. издание на „Танц фест“ , oрганизираат ексклузивно гостување на француската ...