TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охрид ја обедини светската интелектуална елита, кај Долна порта ќе биде поставено спомен обележје на хуманизмот

OhridNews - 14.01.2021

На 19 јануари, вторник, верскиот христијански православен празник Водици – Богојавление, со обраќање – говор на претседателот Стево Пендаровски, со почеток од 12:00 часот, ќе се одржи Интернационална онлајн конференција: „Охридска школа за хуманизам ...

Жан Патрик Конрад: Академик Старделов е вистинска интернационална референца и нов столб на хуманизмот

Либертас - 13.01.2021

По повод смртта на академик Георги Старделов, се огласија негови колеги и содејци, врвни авторитети, кај нас и во светот. Жан Патрик Конрад, професор по физика на Империјал колеџ во Лондон, Велика Британија и претседател на Европската академија на ...

Институт за македонска литература: Заминувањето на академик Старделов е непроценлива загуба

PressingTV - 13.01.2021

Заминувањето на академик Георги Старделов, чијшто виспрен и прониклив дух со децении ја унапредуваше филозофско-естетичката, книжевно-научната и културолошката мисла во нашата средина, е непроценлива загуба за нашата академска и културна средина, се ...

Институт за македонска литература: Заминувањето на академик Старделов – непроценлива загуба за македонската книжевна ...

Вечер Прес - 13.01.2021

Заминувањето на академик Георги Старделов, чијшто виспрен и прониклив дух со децении ја унапредуваше филозофско-естетичката, книжевно-научната и културолошката мисла во нашата средина, е непроценлива загуба за нашата академска и културна средина, се ...

Жан Патрик Конрад: Aкадемик Старделов е вистинска интернационална референца и нов столб на хуманизмот

OhridNews - 13.01.2021

По повод смртта на академик Георги Старделов, се огласија негови колеги и содејци, врвни авторитети, кај нас и во светот. Во име на Светската академија на хуманизмот, од Париз, се огласи амбасадорот Јордан Плевнеш, основоположник на Охридската ...

На 19 јануари светската интелектуална елита на онлајн конференција во Македонија

МКД - 14.01.2021

На 19 јануари, вторник, верскиот христијански православен празник Водици - Богојављение, со обраќање - говор на претседателот Стево Пендаровски, со почеток од 12 часот ќе се одржи Интернационална онлајн конференција: „Охридска школа за хуманизам - ...

На 19 јануари, Водици – Богојављение, светската интелектуална елита на On-line Конференција во Македонија

MakPress - 14.01.2021

На 19 јануари, вторник, верскиот христијански православен празник Водици - Богојављение, со обраќање - говор на претседателот Стево Пендаровски, со почеток од 12:00 часот (15:00 часот по средноевропско време, ќе се одржи Интернационална онлајн ...

Смртта на академик Старделов претставува голема и ненадоместлива загуба

Телма - 13.01.2021

Големо и ненадоместлива е загубата со заминувањето на академик Георги Старделов, столбот на македонската филозофска мисла и науката за убавото, кој остави грандиозно дело зад себе, забележа претседателот на МАНУ на ова тажно собрание на највисоката ...

Институт за македонска литература: Заминувањето на академик Старделов непроценлива загуба за нашата книжевна наука и ...

Опсервер - 12.01.2021

Заминувањето на академик Георги Старделов, чијшто виспрен и прониклив дух со децении ја унапредуваше филозофско-естетичката, книжевно-научната и културолошката мисла во нашата средина, е непроценлива загуба за нашата академска и културна средина, се ...