TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Н.Македонија - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Култура признава една грешка: Ќе има пари за „Златно славејче“

Независен - 12.02.2019

Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност утврдила дека направила пропуст со апликацијата за детскиот фестивал „Златно Славејче“. Како што информираше претседателот на комисијата Плеурат Гаши, пропустот го лоцирале откако им беше наложено уште ...

Ниту денар за фестивалот ,,Пеце Атанасоски‘‘ од Прилеп

Сител - 11.02.2019

Ниту денар не оддели Министерството за култура годинава за оддржување на на единствениот македонски бренд од ваков тип фестивалот „Пеце Атанасовски“, кој веќе 45 години ги чува и негува народните инструменти и песни, а се одржува во Прилеп и Долнени.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ избришан од програмата на Министерството за култура

Р.С.Европа - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култураза оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Локално - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасоски“ со реакции до Министерството за култура

Н.Македонија - 11.02.2019

Во шок сме. Не можеме да веруваме дека останавме без денар поддршка од Министерството за култура за јубилејното 45 издание на Фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасоски“. Ова меѓу другото го посочи на денешната прес-конференција во ...

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

1tv - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Министерство за култура го призна пропустот само за „Златно славејче“, извисија „Скопски џез фестивал“, фестивалот ...

Република - 12.02.2019

Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност на денешната прес конференција соопшти дека утврдила дека е направен пропуст со апликацијата за детскиот фестивал „Златно Славејче“. Според претседателот на комисијата Плеурат Гаши, пропустот го ...

Уште еден скандал во културата: Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“

+инфо - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Министерство за култура призна грешка само за „Златно славејче“

Фокус - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Министерство за култура го призна пропустот само за „Златно славејче“

Скопје инфо - 12.02.2019

Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност на денешната прес конференција соопшти дека утврдила дека е направен пропуст со апликацијата за детскиот фестивал „Златно Славејче“. Според претседателот на комисијата Плеурат Гаши, пропустот го ...

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Курир - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Бриф - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Фестивалот „Пеце Атанасовски" по 45 години е „избришан" од програмата на Министерството за култура

MTM - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски" реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Нетпрес - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Сител - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

По скандалот во културата: Признаа дека утнале со „Златно славејче“

+инфо - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти од културата.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

А1 On - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Кајгана - 12.02.2019

Скопје, 12 февруари 2019 (МИА) – Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

1tv - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Нова одлука само за „Златно славејче“, пак нема пари за „Скопски џез фестивал“, „ОФФ фест“ и фестивалот „Пеце ...

МКД - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Нетпрес - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

А1 On - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Вечер - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

MTM - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Министерството за култура додели нула денари за Фестивалот „Пеце Атанасовски“ кој постои 45 години

Република - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Опсервер - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

еМагазин - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

„Златно славејче“, сепак, ќе добие поддршка од државата

Факултети - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн при Министерството за култура го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Press24 - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Министерство за култура призна грешка само за Златно славејче

Либертас - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Според комисијата за музичка дејност: Грешка само кај “Златно славејче”?!

Вечер - 12.02.2019

Комисијата за музика и фолклор при Министерството за култура, по бурните реакции кои деновиве излегоа во јавност, повторно разгледала околу сто апликации, меѓу кои и за четири фестивали за кои имало најмногу поплаки.