TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Видео: Најдолгиот зиплајн на светот

Канал5 - 20.07.2019

На планината Јебел Јаис во Обединетите Арапски Емирати, се наоѓа најдолгиот зиплајн на светот. Долг е скоро три километри. На овој зиплајн можете да достигнете брзина од дури 170 Км/ч, погледнете во видеото како тоа изгледа во ...

Адреналинско „возење“ со 170 км/час: Најдолгата „зиплинија“ на светот

Таратур - 22.07.2019

Најдолгиот „зиплајн“ на планетарно ниво е поставен на планината Јебел Јаис во Обединетите Арапски Емирати. Адреналинското „возење“ е долго речиси три километри. На овој „зиплајн“ можете да достигнете брзина од дури 170 Км/ч, погледнете во видеото ...