TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што ако Месечината имаше своја месечина?

Кајгана - 21.11.2020

Месечината е единствениот природен сателит на планетата Земја и најблиско небесно тело до неа. Просечното растојание од Земјата до Месечината изнесува 384.400 километри, така што светлината од Месечината до Земјата пристигнува за 1,25 секунди.

Зошто НАСА СЕ ПЛАШИ повторно да слета на месечината

Вечер - 21.11.2020

Многу луѓе тврдат дека има доволно докази што сугерираат дека постојат вонземјански бази на Месечината. Се појавија гласини, декласифицирани документи и свиркачи, кои велат дека агенциите ширум светот едноставно не можат да дозволат општеството да ...

Погреби во вселената: Кремирани останки ќе бидат испраќани на Месечината

Факултети - 21.11.2020

Ако сè оди според планот, останките на легендарниот писател на научна фантастика Артур Ц. Кларк, ќе бидат однесени на Месечината наредната година. И тоа е сосем соодветно со оглед на тоа што Месечината е дом на измислениот вонземен монолит опишан од ...