TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германските инвеститори бараат појаснување за „недела неработен ден“

Фактор - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднесоа барање, во Предлог-законот со кој неделата ќе се прогласи за неработен ден да се воведе дополнителен акт за прецизно регулирање на ваквото решение.

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Бизнис Вести - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

ГЕРМАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ БАРААТ УРЕДБА ЗА ПРЕЦИЗИРАЊЕ НА „НЕДЕЛА НЕРЕБОТЕН ДЕН“ Компаниите да немаат проблеми со ...

+инфо - 25.11.2021

Директорот на Делегацијата на германското стопанство ја информираше министерката за тоа што ќе значи застојот во производството за автомобилската индустрија во однос на глобалните синџири на снабдување и конкурентноста.

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Опсервер - 25.11.2021

ript> – Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение.

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Lider - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Независен - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Frontline - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

24Инфо - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори бараат да се прецизира предлогот за недела неработен ден

МКД - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава бараат во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Според директорот на Делегацијата на германското стопанство, Патрик Мартенс, ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела да биде неработен ден

еМагазин - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Канал5 - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Сител - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори побарале во предлог законот за недела неработен ден, да се вметне уредба со која прецизно ќе се ...

Нова ТВ - 25.11.2021

Директорот на Делегацијата на германското стопанство во земјава, Патрик Мартенс со допис до медиумите извести за две средби што ги остварил изминатата недела. Едната со министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска и другата со ...

Додека се чека пратениците да се соберат и да ја изгласаат, германските инвеститори бараат јасни правила за недела ...

Вечер Прес - 25.11.2021

Додека во развиените европски држави работната недела се крати на четири дена, повеќе од една година вработените во Македонија чекаат неделата да ја добијат како ден за одмор. Двата закона со кои се решава ова прашање, подолго време се дадени на ...

Германските инвеститори во земјава бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Република - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Како што информира директорот на Делегацијата на германското ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Либертас - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

MakPress - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори бараат од Владата појаснување за „недела неработен ден“

Алфа - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава бараат да се донесе посебна уредба која прецизно ќе уреди недела неработен ден и ќе биде дел од Законот за работни односи со кој се регулира недела да биде неработен ден за сите работници.

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Бриф - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

Иновативност - 25.11.2021

Германските инвеститори во земјава поднеле барање за во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на ваквото решение. Оваа уредба, како што информира директорот на Делегацијата на ...