TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РКЕ почна постапка за одземање лиценца на две компании кои снабдуваат струја

Сител - 23.09.2021

РКЕ почна постапка за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со струја, поради недолично однесување на пазарот. Иако неколку пати биле предупредени на време да ги обезбедат сите потребни количини електрична енергија за своите потрошувачи, не го ...

РКЕ започна постапка за одземање на лиценците на МИСТ ЕНЕРЏИ и на У ПАУЕР

Телма - 23.09.2021

Регулатрната комисија за енергетика започна постапка за одземање на лиценците на компаниите МИСТ ЕНЕРЏИ и У ПАУЕР. И покрај укажувањата , велат од Регулатнорна, двете компании не набавувале доволни количини електрична енергија за своите потрошувачи ...

Околу 380 згради ќе останат без парно доколку навреме не се отстранат дефектите

Слободен Печат - 23.09.2021

Иако ноќните температури на воздухот деновиве се спуштија под 12 степени, скопјани што се греат на парно ќе треба да почекаат уште најмалку една недела, затоа што грејната сезона најрано може да започне на 1 октомври и тоа под услов да продолжат ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Нова ТВ - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

Започната постапка за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

ММС - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

УТРИНСКИ БРИФИНГ | Почнува грејната сезона, подготовките се во тек

Слободен Печат - 23.09.2021

Се ближи почетокот на новата грејната сезона која е можно да почне и порано ако температурите паднат на 12 степени или пониско. Во тој случај БЕГ има обврска да почне со испорака на топлинска енергија и пред 15 октомври.

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Кајгана - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

РКЕ ПОЧНА ПОСТАПКИ ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА ЛИЦЕНЦИТЕ НА МИСТ ЕНЕРЏИ и У ПОВЕР - не ги обезбедиле навреме и целосно количините на ...

Фактор - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги почна со постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија . „Клучната причина поради која се отпочнати постапките се поради тоа што снабдувачите Друштвото за производство, ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

24Инфо - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

Регулаторна почна постапка за одземање лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија

Локално - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) отпочна со постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија. Клучната причина поради која се отпочнати постапките се поради тоа што ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Опсервер - 23.09.2021

– Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република С. Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

Регулаторна ќе им ги одземе лиценците на двајца снабдувачи со струја

Фокус - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и Друштвото за трговија со електрична енергија У ПОВЕР ДОО ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Независен - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Канал5 - 23.09.2021

Причината за тоа е што не ги обезбедиле навреме и во целост количините на електрична енергија за кои имаат склучено договори со потрошувачите . Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Македонија (РКЕ) почна постапки за ...

Компаниите МИСТ ЕНЕРЏИ и У ПОВЕР ќе останат без лиценци за снабдување на електрична енергија

МКД - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) отпочна со постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија, Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и Друштвото за трговија со ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Слободен Печат - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

ПОЧНА ПОТРАГАТА ПО МАНИПУЛАТОРИТЕ СО СТРУЈА „Мист енерџи“ и „У повер“ први ќе останат без дозволи

+инфо - 23.09.2021

Дел од компаниите снабдувачи со електрична енергија на слободен пазар не ги почитувале договорите и законите. Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – „Мист ...

РКЕ почна постапка за одземање на лиценците на двајца снабдувачи на електрична енергија

Точка - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) почна со постапки за одземање лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија. Од таму појаснуваат дека клучната причина поради која се почнати постапките се поради тоа што снабдувачите ...

РКЕ почна постапка за одземање на лиценците на двајца снабдувачи на електрична енергија

Centar - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) отпочна со постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија. Од таму појаснуваат дека клучната причина поради која се отпочнати постапките се поради тоа што ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Вечер Прес - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

Регулаторна комисија за енергетика почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со струја

еМагазин - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги Мист енерџи и Друштвото за ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Бизнис Вести - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценци на снабдувачи на електрична енергија – „Мист енерџи“ и „У повер”.

Либертас - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – „Мист енерџи“ и „У повер“ и двете од Скопје. Причината за тоа е што не ги обезбедиле навреме и во целост количините ...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

MakPress - 23.09.2021

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото за производство, трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје и Друштвото за ...

Огревното дрво ќе биде испорачано до почетокот на грејната сезона во Струмица

MakPress - 23.09.2021

До официјалниот почеток на грејната сезона на 15 октомври ќе бидат испорачани сите количини платено огревно дрво до граѓаните, информираат од ЈП „Македонски шуми“, Подружница Шумско стопанство „Беласица“ од Струмица.

Потрошувачите, заедниците на сопственици и управителите да проверат дали објектите се подготвени за грејната сезона

Опсервер - 22.09.2021

Ги повикуваме потрошувачите да ги завршат интервенциите на внатрешната грејна инсталација, да овозможат пристап на екипите на компанијата до топлинската станица и да обезбедат довод на електрична енергија во подстаницата со цел испораката на ...

БЕГ: Потрошувачите, заедниците на сопственици и управителите да проверат дали објектите се подготвени за грејната ...

Република - 22.09.2021

Ги повикуваме потрошувачите да ги завршат интервенциите на внатрешната грејна инсталација, да овозможат пристап на екипите на компанијата до топлинската станица и да обезбедат довод на електрична енергија во подстаницата со цел испораката на ...

Oколу 380 згради имаат проблеми пред почетокот на грејната сезона, предупредуваат од БЕГ

24Инфо - 22.09.2021

Балкан Енерџи ги повикува потрошувачите да ги завршат интервенциите на внатрешната грејна инсталација, да овозможат пристап на екипите на компанијата до топлинската станица и да обезбедат довод на електрична енергија во подстаницата со цел ...

Oколу 380 згради имаат проблеми пред почетокот на грејната сезона, предупредуваат од БЕГ

Скопје инфо - 23.09.2021

Балкан Енерџи ги повикува потрошувачите да ги завршат интервенциите на внатрешната грејна инсталација, да овозможат пристап на екипите на компанијата до топлинската станица и да обезбедат довод на електрична енергија во подстаницата со цел ...