TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сардинија дава грантови за доселеници, но има и услови

Фактор - 09.08.2022

Сардинија во Италика дава грантови за доселеници, но има и услови кои мора да ги исполнат. Секој што ќе прифати да се досели ќе биде награден со 15.000 евра грант од локалната самоуправа. Овие пари нема да ги враќаат назад.

Се бараат жители за Сардинија: 15 илјади евра во џеб доколку се преселите на островот

Локално - 09.08.2022

Се бараат жители за Сардинија! Вклучувајќи со финансиски стимулации, властите се обидуваат да ги привлечат оние кои сакаат да се населат на сончевиот остров. Секој што ќе ја прифати понудата ќе биде награден со 15.000 евра грант од локалната ...