TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Корона иновација: Овој ѓердан ве потсетува да не го допирате лицето

Точка - 30.06.2020

Американската вселенска агенција НАСА објави инструкции за производство на ѓердан со помош на 3D печатач, кој ве потсетува да не го допирате лицето. Тројца инженери од лабораторијата на НАСА го дизајнирале “Pulse”, ѓердан со сензор за близина кој ...

Ново откритие: Ѓердан кој ве предупредува да не си го допирате лицето

Женски магазин - 30.06.2020

Американската агенција НАСА објави инструкции за производството на ѓерданот кој со помош на 3Д пронтер спречува личноста да си го допре лицето. Во време на пандемија, за да ги потсетат луѓето да не си го допираат лицето, тројца инженери од НАСА го ...

Ланче кое нè опоменува да не си го допираме лицето

Емитер - 29.06.2020

НАСА објави детални упатства за 3D печатење на ланче чијашто намена е да ги одвикне луѓето од допирање на лицето со прсти. Допирот за лице е рефлексна навика којашто повеќето луѓе не ја ни забележуваат.

НАСА направи ѓердан кој ве предупредува да не го допирате лицето

Кајгана - 29.06.2020

Американската вселенска агенција ги објави инструкциите за производство на ѓердан, со помош на 3D принтер, кој ве предупредува да не го допирате лицето. Многупати се повторува дека со допирање на лицето се зголемува и ризикот од зараза со ...