TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изборното тело на Боливија го спречи Моралес да се кандидира за Сенатот

Макфакс - 21.02.2020

Врховниот изборен трибунал на Боливија ја одби апликацијата на поранешниот претседател Ево Моралес да се регистрира како кандидат за Сенатот, изјави првиот човек на Трибуналот, Салвадор Ромеро, на прес-конференција во четвртокот, пренесува ТАСС.

Суд во Боливија му забрани на Моралес да се кандидира на изборите за Сенатот

А1 On - 21.02.2020

Боливиски суд ја отфрли кандидатурата на поранешниот претседател на државата Ево Моралес за претстојните избори во Сенатот затоа што тој не живее во земјата. Тој таквиот потег го нарече „удар врз демократијата“.

Суд во Боливија му забрани на Моралес да се кандидира на изборите за Сенатот

Опсервер - 21.02.2020

– Боливиски суд ја отфрли кандидатурата на поранешниот претседател на државата Ево Моралес за претстојните избори во Сенатот затоа што тој не живее во земјата. Тој таквиот потег го нарече „удар врз демократијата“.

Суд во Боливија му забрани на Моралес да се кандидира на изборите за Сенатот

24Инфо - 21.02.2020

Боливиски суд ја отфрли кандидатурата на поранешниот претседател на државата Ево Моралес за претстојните избори во Сенатот затоа што тој не живее во земјата. Тој таквиот потег го нарече „удар врз демократијата”.

Моралес нема да смее да се кандидира на изборите за Сенатот во Боливија

Слободен Печат - 21.02.2020

Боливиски суд ја отфрли кандидатурата на поранешниот претседател на државата Ево Моралес за претстојните избори во Сенатот затоа што тој не живее во земјата. Тој таквиот потег го нарече „удар врз демократијата“.

Изборното тело на Боливија го спречи Моралес да се кандидира за Сенатот

Точка - 21.02.2020

Врховниот изборен трибунал на Боливија ја одби апликацијата на поранешниот претседател Ево Моралес да се регистрира како кандидат за Сенатот, изјави првиот човек на Трибуналот, Салвадор Ромеро, на прес-конференција во четвртокот, пренесува ТАСС.

Суд во Боливија му забрани на Моралес да се кандидира на изборите за Сенато

Сител - 21.02.2020

Боливиски суд ја отфрли кандидатурата на поранешниот претседател на државата Ево Моралес за претстојните избори во Сенатот затоа што тој не живее во земјата. Тој таквиот потег го нарече „удар врз демократијата“.

Суд во Боливија му забрани на Моралес да се кандидира на изборите за Сенатот

MakPress - 21.02.2020

Боливиски суд ја отфрли кандидатурата на поранешниот претседател на државата Ево Моралес за претстојните избори во Сенатот затоа што тој не живее во земјата. Тој таквиот потег го нарече „удар врз демократијата“.

Суд во Боливија му забрани на Моралес да се кандидира на изборите за Сенатот

Нетпрес - 21.02.2020

Боливиски суд ја отфрли кандидатурата на поранешниот претседател на државата Ево Моралес за претстојните избори во Сенатот затоа што тој не живее во земјата. Тој таквиот потег го нарече „удар врз демократијата“.