TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

,,Алибаба” излегува на берзата во Хонг Конг – Целта се 15 милијарди долари

Канал5 - 08.11.2019

Кинеската компанија за онлајн трговија ,,Алибаба” планира да излезе на берзата во Хонг Конг последната недела од ноември, со цел заработат до 15 милијарди долари. Ова го објави Ројтерс, повикувајќи се на двајца неименувани извори кои се директно ...

АлиЕкспрес денот, најголем шопинг ден на сите времиња

Оff.net - 08.11.2019

Алибаба официјално го води како Денот на самците и е празник што го презеде од кинеските студенти, кои го започнаа во 1990-те како прослава на Кинезите без партнер/ка. За само десет години тие успеаа денот да го претворат во најголемиот шопинг ...

Алибаба очекува да собере до 15 милијарди долари од продажба на акции

Слободен Печат - 08.11.2019

Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во Хонг Конг со месеци се соочуваат со жестоки протести, што ја влошува економијата и угледот на финансискиот центар.

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

А1 On - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

Сител - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

Локално - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

Опсервер - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

Нетпрес - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Кина: Алибаба ќе книжи 15 милијарди долари од продажба на акции

Денешен - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

Вечер Прес - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

MakPress - 08.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба „Алибаба“ се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...

Алибаба очекува 15 милијарди долари од продажба на акции

USB - 09.11.2019

Кинескиот онлајн гигант за малопродажба Алибаба се надева дека ќе собере до 15 милијарди американски долари во почетната јавна понуда (ИПО) во Хонг Конг. Продажбата на акции од најголемата компанија во Азија ќе се изврши во време кога властите во ...