TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Издадена поштенска марка за децата со ретката болест фенилкетонурија

Сакам да кажам - 28.02.2024

Од денеска е достапна нова поштенска марка посветена на лицата со ретки болести, за болеста фенилкетонурија, и како таква марка е прва во светот, вели Гордана Лолеска, претседателка на Здружението за ретки болести „Ретко е да си редок“.

Нова поштенска марка во пресрет на Светскиот ден на ретките болести

Макфакс - 28.02.2024

На иницијатива на претседателот на Здружението за ретки болести „Ретко е да си редок“ од Охрид и вработена во Македонска пошта, Лолеска Гордана во соработка со здружението за ретката болест фенилкетонурија PKU Heroes / ПКУ Херои од Штип, ...

Излезе од печат поштенската марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија“

Слободен Печат - 28.02.2024

Денеска од печат излегува поштенска марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија“, што претставува прва поштенска марка од ваков вид во светот. Поштенската марка е со номинална вредност од 36 денари и првпат се печати во Македонија во 6 илјади ...

Нова поштенска марка во пресрет на светскиот ден на ретки болести

Опсервер - 28.02.2024

На иницијатива на претседателот на Здружението за ретки болести „Ретко е да си редок“ од Охрид и вработена во Македонска пошта, Лолеска Гордана во соработка со здружението за ретката болест фенилкетонурија PKU Heroes / ПКУ Херои од Штип, ...

Излезе од печат поштенската марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија“

Република - 28.02.2024

Денеска излезе од печат поштенската марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија“, прва во светот. Поштенската марка е со номинална вредност од 36.00 денари и со прво печатење од 6.000 примероци.

Нова поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија“

Бизнис Вести - 28.02.2024

Од денеска излегува од печат поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија (Phenylketonuria (PKU)“. Поштенската марка е со номинална вредност од 36. 00 денари и со прво печатење од 6. 000 примероци.

Нова поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија“

OhridNews - 28.02.2024

На иницијатива на претседателот на Здружението за ретки болести „РЕТКО Е ДА СИ РЕДОК“ од Охрид и вработена во Македонска пошта, Гордана Лолеска во соработка со здружението за ретката болест фенилкетонурија PKU Heroes / ПКУ Херои од Штип, ...

Нова поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија“

24Инфо - 28.02.2024

Од денеска излегува од печат поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија (Phenylketonuria (PKU)“. Поштенската марка е со номинална вредност од 36. 00 денари и со прво печатење од 6.000 примероци.

Нова поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија“

Независен - 28.02.2024

Од денеска излегува од печат поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија (Phenylketonuria (PKU)“. Поштенската марка е со номинална вредност од 36.00 денари и со прво печатење од 6.000 примероци.

Нова поштенска марка во пресрет на светскиот ден на ретки болести

Скопје инфо - 28.02.2024

На иницијатива на претседателот на Здружението за ретки болести „Ретко е да си редок“ од Охрид и вработена во Македонска пошта, Лолеска Гордана во соработка со здружението за ретката болест фенилкетонурија PKU Heroes / ПКУ Херои од Штип, ...

Излезе од печат поштенската марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија“

Zoom - 28.02.2024

Денеска излезе од печат поштенската марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија“, прва во светот. Поштенската марка е со номинална вредност од 36.00 денари и со прво печатење од 6.000 примероци.

Нова поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија“

Бриф - 28.02.2024

Од денеска излегува од печат поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија (Phenylketonuria (PKU)“. Поштенската марка е со номинална вредност од 36.00 денари и со прво печатење од 6.000 примероци.

Нова поштенска марка за децата со ретката болест – фенилкетонурија

Локално - 28.02.2024

На иницијатива на претседателот на Здружението за ретки болести РЕТКО Е ДА СИ РЕДОК од Охрид и вработена во Македонска пошта, Лолеска Гордана во соработка со здружението за ретката болест фенилкетонурија PKU Heroes / ПКУ Херои од Штип , Филателијата ...

Нова поштенска марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија“

МКД - 28.02.2024

Од денеска излегува од печат поштенска марка „Деца со ретки болести – фенилкетонурија. Поштенската марка е со номинална вредност од 36 денари и со прво печатење од 6.000 примероци. Ќе биде промовирана на светскиот ден на фенилкетонурија – 28 Јуни.

Нова поштенска марка во пресрет на светскиот ден на ретки болести

Трн - 28.02.2024

На иницијатива на претседателот на Здружението за ретки болести РЕТКО Е ДА СИ РЕДОК од Охрид и вработена во Македонска пошта, Лолеска Гордана во соработка со здружението за ретката болест фенилкетонурија PKU Heroes / ПКУ Херои од Штип , Филателијата ...

Нова поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија“

MakPress - 28.02.2024

Од денеска излегува од печат поштенска марка „Деца со ретки болести – Фенилкетонурија (Phenylketonuria (PKU)“. Поштенската марка е со номинална вредност од 36.00 денари и со прво печатење од 6.000 примероци.