TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нина Костовска стана првото лице со Даунов синдром кое дипломираше во Македонија!

Скопје24 - 16.05.2018

Тетовката Нина Костовска, која стана позната од видеото „Како ќе реагирате ако ве служи фармацевтски техничар со Даунов синдром?“ вчера дипломираше на Државниот универзитет во Тетово на катедрата за македонски јазик и книжевност.

Можеме многу повеќе од што се мисли, вели Нина Костовска, девојката со Даунов синдром која дипломираше

Сакам да кажам - 16.05.2018

Нина Костовска од Тетово, која јавноста лани ја запозна преку видеото „Како ќе реагирате ако ве служи фармацевтски техничар со Даунов синдром?“ од кампањата на Европската Унија и УНИЦЕФ „Биди фер – за детство без пречки“, вчера дипломираше на ...

Промоција на прирачник „И јас сакам да бидам балерина“: Танцувањето лицата со Даунов синдром може да ги направи ...

Република - 16.05.2018

Во соработка со Факултетот за музичка уметност (ФМУ) при УКИМ, катедра за балетска педагогија – современ танц и вонреден професор д-р. Искра Шукарова, Центарот за Даунов синдром организира промоција на Прирачникот кој го подготвивме како дел од ...