TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Куманово доби нова градинка со капацитет за 60 деца

Сакам да кажам - 16.05.2018

Шеесетина деца ќе бидат згрижени во новата детска градинка „Детелинка“, која денеска почна да работи во состав на ЈДУ „Ангел Шајче“ во Куманово. Градинката се наоѓа во приземјето на некогашниот Пионерски дом, на површина од 350 метри квадратни.

Во Куманово пуштена во употреба нова детска градинка “Детелинка”

Н.Македонија - 16.05.2018

Денеска во Куманово во зградата на поранешниот Пионерски дом кој се наоѓа во строгиот центар на градот беше пуштена во употреба нова детска градинка со капацитет за околу 80 дечиња од предшколска возраст.

Нов објект за згрижување на деца во Куманово

Н.Македонија - 16.05.2018

Шеесетина деца од предучилишна возраст од Куманово ќе бидат згрижени во новиот објект „Детелинка“ на детската градинка „Ангел Шајче“, што денеска свечено беше пуштен во употреба. Објектот се наоѓа во поранешниот „Пионерски дом“ Куманово и е од ...

Отворен нов објект за згрижување деца во Куманово

Макфакс - 16.05.2018

Денеска се отвори новиот објект „Детелинка“, во рамките на градинката „Ангел Шајче“ во Куманово. Се работи за адаптиран простор за згрижување на 62 деца, на возраст од 9 месеци од 6 години.

Пуштена во употреба градинката во Пионерски дом (ФОТО)

Кумановски м. - 16.05.2018

loading... Шеесетина дечиња од Куманово на возраст од девет месеци до шест години од денеска ќе ги користат услугите на новиот објект на Детската градинка „Ангел Шајче“ кој ќе го носи името „Детелинка“, а ќе биде сместен на првиот кат во ...

Нова градинка во Куманово за поголем опфат на децата

Канал5 - 16.05.2018

Над 1900 деца се згрижени во кумановската градинка „Ангел Шајче“. Уписите започнаа, родителите брзаат да ги запишат децата во еден од седумтте објекти во јавната општинска установа. Последниве десетина години, Советот на општина Куманово, ...

Отворен нов објект за згрижување на деца во Куманово

А1 On - 16.05.2018

Шеесетина деца од предучилишна возраст од Куманово ќе бидат згрижени во новиот објект „Детелинка“ на детската градинка „Ангел Шајче“, што денеска свечено беше пуштен во употреба. Објектот се наоѓа во поранешниот „Пионерски дом“ Куманово и е од ...

Отворен нов објект за згрижување деца во Куманово

Денар - 16.05.2018

Денеска се отвори новиот објект „Детелинка“ во рамките на градинката „Ангел Шајче“ во Куманово. Се работи за адаптиран простор за згрижување 62 деца на возраст од 9 месеци до 6 години. Објектот со три занимални и други придружни простории е на ...

Нова градинка во Куманово за поголем опфат на децата

CivilMedia - 16.05.2018

Над 1900 деца се згрижени во кумановската градинка „Ангел Шајче“. Уписите започнаа, родителите брзаат да ги запишат децата во еден од седумтте објекти во јавната општинска установа. Последниве десетина години, Советот на општина Куманово, ...

Отворен нов објект за згрижување на деца во Куманово

Канал5 - 16.05.2018

Шеесетина деца од предучилишна возраст од Куманово ќе бидат згрижени во новиот објект „Детелинка“ на детската градинка „Ангел Шајче“, што денеска свечено беше пуштен во употреба. Објектот се наоѓа во поранешниот „Пионерски дом“ Куманово и е од ...

Отворен нов објект за згрижување на деца во Куманово

iPortal - 16.05.2018

Денеска се отвори новиот објект „Детелинка“, во рамките на градинката „Ангел Шајче“ во Куманово. Се работи за адаптиран простор за згрижување на 62 деца, на возраст од 9 месеци од 6 години.

Отворен нов објект за згрижување на деца во Куманово

CivilMedia - 16.05.2018

Шеесетина деца од предучилишна возраст од Куманово ќе бидат згрижени во новиот објект „Детелинка“ на детската градинка „Ангел Шајче“, што денеска свечено беше пуштен во употреба. Објектот се наоѓа во поранешниот „Пионерски дом“ Куманово и е од ...

Отворен нов објект за згрижување деца во Куманово

Порта 3 - 17.05.2018

Отворен е нов објект „Детелинка“ во рамките на градинката „Ангел Шајче“ во Куманово. Се работи за адаптиран простор за згрижување 62 деца на возраст од 9 месеци до 6 години. Објектот со три занимални и други придружни простории е на површина од 348 ...