TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Скопје опен 2019“ предвесник за поубава шаховска иднина

Н.Македонија - 14.12.2019

Возобновениот меѓународен шаховски турнир „Опен Скопје 2019“, кој заврши со победа на младиот, 21-годишен македонски интернационален мајстор (ИМ) Никола Николовски (рејтинг 2.435), го положи својот испит.

Никола Николовски победник на „Скопје Опен“

+инфо - 13.12.2019

Интернационалниот мајстор (ИМ) Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг, тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Никола Николовски е победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

Sport 1 - 13.12.2019

Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши доцна синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Никола Николовски е победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен”

Спортски - 13.12.2019

Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен”, кој заврши доцна синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Николовски победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

А1 On - 13.12.2019

Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши доцна синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Никола Николовски е победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

SportMedia - 13.12.2019

Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши доцна синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Николовски победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

Опсервер - 13.12.2019

Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши доцна синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Никола Николовски е победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

Спортманија - 13.12.2019

Организаторите ги повикуваат компаниите својата општествена одговорност да ја искажат преку поддршка за шахот и нашите големи умови. Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот шаховски турнир „Скопје Опен“, кој заврши ...

Николовски најдобар на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

Слободен Печат - 13.12.2019

Предвесник за поубава шаховска иднина која македонските љубители на древната игра ја заслужуваат - рече Ѓорѓи Миновски, претседател на Шаховскиот сојуз на Град Скопје. Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир ...

Никола Николовски победник на Меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

MakPress - 13.12.2019

Интернационалниот мајстор (ИМ) Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг, тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Никола Николовски е победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

Екипа - 14.12.2019

Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши доцна синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...

Николовски победник на меѓународниот шаховски турнир „Скопје Опен“

24 Вести - 15.12.2019

Интернационалниот мајстор Никола Николовски е победник на возобновениот турнир „Скопје Опен“, кој заврши доцна синоќа, со учество на околу 80 шахисти. Според стартниот рејтинг тој беше трет носител на турнирот, а на крајот е прв на табелата со 7,5 ...