TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експресниот кинески воз за Битола „времено“ е укинат веќе цела година, прескапа била поправката

Мета - 12.07.2019

Експресниот воз „Хераклеа“ на релацијата Скопје – Битола е укинат веќе една година, без најави за негово повторно враќање во сообраќај. И покрај бројните реакции на граѓаните за повторно воведување на овој воз, од Железници на РСМ – Транспорт велат ...

Експресниот кинески воз за Битола „времено“ е укинат веќе цела година, прескапа била поправката

Локално - 12.07.2019

Експресниот воз „Хераклеа“ на релацијата Скопје – Битола – Скопје „привремено“ беше укинат на 6 август 2018 година и до денешен ден ја чека поправката на расипаната кинеска гарнитура. Времето на патување меѓу двата града со него изнесуваше 2 часа и ...

Експресниот кинески воз за Битола „времено“ е укинат веќе цела година, прескапа била поправката

Либертас - 13.07.2019

Експресниот воз „Хераклеа“ на релацијата Скопје – Битола е укинат веќе една година, без најави за негово повторно враќање во сообраќај. И покрај бројните реакции на граѓаните за повторно воведување на овој воз, од Железници на РСМ – Транспорт велат ...