TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев од форумот „Македонија 2025“: Тука сме, работиме и за вас и за нашите граѓани, давајте иницијативи – ги слушаме и ...

Канал5 - 14.11.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев, во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, амбасадорката на САД Кејт Брнз и голем број на амбасадори, инвеститори и гости, се обрати на Самитот на Македонија 2025, соопшти Владата.

Заев кон дијаспората: Бидете креативни, создавајте бизниси, дојдете дома да им овозможиме на младите напредок!

Фокус - 14.11.2019

За задржување на младите во државата и вложување на нивните потенцијали во економскиот развој во државата, премиерот Зоран Заев на Самит Македонија 2025 порача дека може да помогне и дијаспората.

Заев: Работиме бизнис дијаспората да го донесе капиталот во Македонија

Фактор - 14.11.2019

Креираме политики со кои на бизнис дијаспората ќе и го олесниме пристапот со кој ќе го донесат нивниот капитал во државата, но и да создадат работни места. Ова денеска го истакна премиерот Заев кој беше дел од Самитот на Македонија 2025.

Заев со претставници на „Македонија 2025“: Охрабрување од дијаспората за преземените чекори и шанси за економски развој

24Инфо - 13.11.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев, се сретна со претставници на Одборот на директори на „Македонија 2025“, Мајк Зафировски, Џон Битов, Вера Ставроф и со главната извршна директорка на организацијата, Никица Мојсоска-Блажевски.

Средба Заев – Македонија2025: Унапредување на соработката за странски инвестиции, образование, бизнис клима и животна ...

Либертас - 13.11.2019

– Премиерот Зоран Заев се сретна со претставници на Одборот на директори на Македонија2025, Мајк Зафировски, Џон Битов, Вера Ставроф и со главната извршна директорка на организацијата, Никица Мојсоска Блажевски.

Средба Заев – Македонија2025: Унапредување на соработката за странски инвестиции, образование, бизнис клима и животна ...

Вечер Прес - 13.11.2019

Премиерот Зоран Заев се сретна со претставници на Одборот на директори на Македонија2025, Мајк Зафировски, Џон Битов, Вера Ставроф и со главната извршна директорка на организацијата, Никица Мојсоска Блажевски.

Средба Заев – Македонија2025: Унапредување на соработката за странски инвестиции, образование, бизнис клима и животна ...

Фокус - 13.11.2019

Премиерот Зоран Заев се сретна со претставници на Одборот на директори на Македонија2025, Мајк Зафировски, Џон Битов, Вера Ставроф и со главната извршна директорка на организацијата, Никица Мојсоска Блажевски.

Средба на премиерот Заев со претставници на Македонија 2025: Охрабрување од дијаспората за преземените чекори и ...

Бизнис Вести - 14.11.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев се сретна со претставници на Одборот на директори на Македонија2025, Мајк Зафировски, Џон Битов, Вера Ставроф и со главната извршна директорка на организацијата, Никица Мојсоска ...

Премиерот Заев на „Македонија 2025“: Подготвени да бидеме економски хаб во Европа

iPortal - 14.11.2019

За задржување на млaдите во државата и вложување на нивните потенцијали во економскиот развој во државата, според премиерот Зоран Заев, може да помогне и дијаспората. Ова беше порачано од премиерот Зоран Заев на осмиот Самит Македонија 2025 на кој ...

Давајте иницијативи ние ги слушаме и имплементираме, говореше Заев на Самитот „Македонија 2025“

Слободен Печат - 14.11.2019

Иницијативите кои ги преземавме минатиот викенд со лидерите од регионот, истакна Заев, само дополнително ќе ги зацврснат и олеснат постоечките економски текови и ќе отворат нови перспективи.

Заев од форумот „Македонија 2025“: Тука сме, работиме и за вас и за нашите граѓани, давајте иницијативи – ги слушаме и ...

24Инфо - 14.11.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, амбасадорката на САД Кејт Брнз и голем број на амбасадори, инвеститори и гости, се обрати на утринската сесија на ...

Заев до компаниите: Тука сме и работиме за вас, давајте иницијативи и предлози

Макфакс - 14.11.2019

Премиерот Зоран Заев се обрати на утринската сесија на осмото по ред издание на Самитот Македонија 2025 каде една од главните теми во фокус е дигитализацијата. Заев посочи дека Владата интензивно работи на креирање на политики кои на бизнис ...

Заев: Тука сме, работиме и за вас и за нашите граѓани, давајте иницијативи – ги слушаме и имплементираме

Press24 - 14.11.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев, во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, амбасадорката на САД Кејт Брнз и голем број на амбасадори, инвеститори и гости, се обрати на утринската сесија на осмото по ред издание на Самитот на ...

Заев до компаниите: Тука сме и работиме за вас, давајте иницијативи и предлози

Centar - 14.11.2019

Премиерот Зоран Заев се обрати на утринската сесија на осмото по ред издание на Самитот Македонија 2025 каде една од главните теми во фокус е дигитализацијата. Заев посочи дека Владата интензивно работи на креирање на политики кои на бизнис ...

Заев од форумот „Македонија 2025“: Тука сме, работиме и за вас и за нашите граѓани, давајте иницијативи – ги слушаме и ...

Скопје1 - 14.11.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, амбасадорката на САД Кејт Брнз и голем број на амбасадори, инвеститори и гости, се обрати на утринската сесија на ...

Заев до компаниите: Тука сме и работиме за вас, давајте иницијативи и предлози

Точка - 14.11.2019

Премиерот Зоран Заев се обрати на утринската сесија на осмото по ред издание на Самитот Македонија 2025 каде една од главните теми во фокус е дигитализацијата. Заев посочи дека Владата интензивно работи на креирање на политики кои на бизнис ...

Заев: Тука сме, работиме и за вас и за нашите граѓани, давајте иницијативи – ги слушаме и имплементираме

Магазин - 14.11.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев, во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, амбасадорката на САД Кејт Брнз и голем број на амбасадори, инвеститори и гости, се обрати на утринската сесија на осмото по ред издание на Самитот на ...