TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Аеродромот во Истанбул прв по бројот на патници во 2020

МКД - 22.01.2021

Аеродромите во светот во 2020 година поради пандемијата и ограничувањата на патувањата забележаа годишен пад на бројот на патници меѓу 70 и 80 отсто, но некои имаа и помал пад и пораснаа на скалата, како, на пример, најголемиот руски аеродром ...

Аеродромите во Истанбул и Париз први според бројот на патниците во 2020-та

Нетпрес - 22.01.2021

Аеродромите во светот минатат 2020 година поради пандемијата на коронавирусот и ограничувањата на патувањата забележале годишен пад на бројот на патмиците меѓу 70 и 80 отсто, но некои имале и помал пад, па се искачија на листата, како што се ...

Аеродромите лани изгубиле 1,9 милиони патници поради ковид-19, лошата состојба ќе продолжи [инфографик]

Мета - 22.01.2021

Стрмоглав пад на бројот на превезени патници од двата македонски аеродрома што не е забележан во последнава деценија. Ковид-19 пандемијата во 2020 година предизвика огромни штети во авиосообраќајот во земјава, кои се мерат во намалување на бројот на ...

Македонските аеродроми лани „изгубиле“ 1,9 милиони патници поради Ковид-19 (Инфографик)

Frontline - 22.01.2021

Стрмоглав пад на бројот на превезени патници од двата македонски аеродрома што не е забележан во последнава деценија. Ковид-19 пандемијата во 2020 година предизвика огромни штети во авиосообраќајот во земјава, кои се мерат во намалување на бројот на ...

Аеродромите лани изгубиле 1,9 милиони патници поради ковид-19, лошата состојба ќе продолжи

Иновативност - 22.01.2021

Стрмоглав пад на бројот на превезени патници од двата македонски аеродрома што не е забележан во последнава деценија. Ковид-19 пандемијата во 2020 година предизвика огромни штети во авиосообраќајот во земјава, кои се мерат во намалување на бројот на ...

Аеродромот во Истанбул со најголем број патници во 2020

Вечер Прес - 22.01.2021

Податоците на Светската туристичка мрежа (ВТН) покажуваат дека московскиот Меѓународен аеродром Шереметјево, како најголем во Русија за патнички и товарен сообраќај, во 2020 услужил речиси 20 милиони патници (поточно 19,8), со што на скалата на ...