TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ако навреме се прими хормонот за раст, може да се достигнат рекордите на Меси!

Вечер - 22.09.2019

„Не сакаме да бидеме повисоки за да бидеме поубави, сакаме да бидеме здрави!Според претседателот на Здружението на родители на деца со ендокринолошки заболувања – РАСТ, Александар Петровски, во државава во моментов околу сто деца со нарушен раст, ...

Петнаесетина дечиња чекаат да се ослободи место за терапија со хормон за раст

24 Вести - 20.09.2019

Петнаесетина дечиња чекаат да се ослободи место за терапија со хормон за раст. Ова беше посочено на денешната прес-конференција во скопје по повод одбележувањето на 20 септември – Светскиот ден за подигнување на свесноста за растот кај ...

За терапија со хормон за раст чекаат уште 15-тина деца

MakPress - 20.09.2019

Во државава во моментов околу 100 деца со нарушувања на растот се лекуваат со хормон за раст, а на листа за чекање се уште 15-тина дечиња. Тие можноста да го започнат лекувањето ќе ја имаат кога ќе се ослободи место од постоечките деца на терапија, ...

Петнаесетина дечиња чекаат да се ослободи место за терапија со хормон за раст

Слободен Печат - 20.09.2019

Ова беше посочено на денешната прес-конференција во Скопје по повод одбележувањето на 20 Септември – Светскиот ден за подигнување на свесноста за растот кај децата. Во државава во моментов околу 100 деца со нарушувања на растот се лекуваат со хормон ...