TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Директорката на ДСЗИ, Д-р Сотирова Бухова во самоизолација, член на семејството позитивен на ковид – 19

Канал5 - 09.08.2020

Директорката на Државниот Здравствени и Санитарен Инспекторат, доктор Ирина Сотирова Бухова од денеска е во самоизолација откако член на нејзиното семејство добил позитивен тест на коронавирусот.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Алсат-М - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на санитарниот и здравствен инспекторат во самоизолација, имала контакт со заболено лице

Макфакс - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Ирина Сотирова – Бухова, ќе помине 14 дена во самоизолација затоа што имала контакт со лице позитивно на Ковид-19. Таа соопшти дека се чувствува добро, нема никакви симптоми и дека првиот ...

Сотирова Бухова во самоизолација откако била во контакт со член на семејството заразен од Ковид-19

А1 On - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен здравствен инспекторат, Ирина Сотирова Бухова, од денеска е во самоизолација бидејќи контактирала со член од семејството кој е позитивен на Ковид-19. „По препорака на епидемиолозите јас сум во самоизолација и ќе ...

Директорката на ДСЗИ во самоизолација поради контакт со заразен од ковид-19

360 степени - 09.08.2020

Директорката на државниот санитарен и здравствен инспекторат, д-р Ирина Сотирова Бухова ќе биде во двенеделна самоизолација, бидејќи имала контакт со лице кај кое е потврден ковид-19. „По препорака на епидемиолозите јас сум во самоизолација и ќе ...

Директорката на ДСЗИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на ковид-19

МКД - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова од денеска е во 14-дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството којшто е позитивен на ковид-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, заразен член на нејзиното семејство

Република - 09.08.2020

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат доктор Ирина Бухова Сотирова е во 14-дневна самоизолација поради контакт со близок член на семејството, кој е позитивен на Ковид-19.

Во самоизолација и д-р Сотирова Бухова, директорка на Санитарниот инспекторат, позитивен е член од семејството

+инфо - 09.08.2020

Првиот тест покажа дека сум негативна, но по епидемолошката препорака, ќе останам дома. Цел период на функционирање во корона-криза, апсолутно ги почитував сите протоколи, маска, дезинфекција, како и физичка дистанца - вели д-р Сотирова Бухова.

Директорката на ДСЗИ е 14 дена во самоизолација поради контакт со близок член на семејството кој има Ковид 19

Фокус - 09.08.2020

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат доктор Ирина Бухова Сотирова е во 14-дневна самоизолација поради контакт со близок член на семејството, кој е позитивен на Ковид 19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, имала контакт со заразено лице

Локално - 09.08.2020

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат (ДЗСИ), Ирина Бухова Сотирова ќе биде во самоизолација 14 дена откако била во контакт со заразено лице, стои на сајтот на ДЗСИ.

Директорката на ДСЗИ е 14 дена во самоизолација поради контакт со близок член на семејството позитивен на Ковид-19

Вечер Прес - 09.08.2020

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат (ДСЗИ), доктор Ирина Бухова Сотирова е во 14-дневна самоизолација поради контакт со близок член на семејството, кој е позитивен на Ковид 19.

Директорката Бухова-Во 14 дневна самоизолација сум, имав контакт со член од семејството кој има ковид

Либертас - 09.08.2020

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат доктор Ирина Бухова Сотирова е во 14-дневна самоизолација поради контакт со близок член на семејството, кој е позитивен на Ковид 19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Опсервер - 09.08.2020

Скопје, 9 август 2020 () – Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

ММС - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација – контактирала со член на семејството позитивен на ковид-19

ТВ21 - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Frontline - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Во самоизолација и д-р Сотирова Бухова, директорка на Санитарниот инспекторат

Нетпрес - 09.08.2020

Во самоизолација од денеска е и д-р Ирина Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарени здравствен инспекторат, бидејќи контактирала со член од семејството којшто е позитивен на ковид-19.

Директорката на ДСЗИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на ковид-19

Скопје1 - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова од денеска е во 14-дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството којшто е позитивен на ковид-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

24Инфо - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката Сотирова Бухова во самоизолација поради контакт со заболен член од семејството

Слободен Печат - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Бриф - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на санитарниот и здравствен инспекторат во самоизолација, имала контакт со заболено лице

Вечер - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Ирина Сотирова – Бухова, ќе помине 14 дена во самоизолација затоа што имала контакт со лице позитивно на Ковид-19. Таа соопшти дека се чувствува добро, нема никакви симптоми и дека првиот ...

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Press24 - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на корона вирусот

еМагазин - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на Ковид-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

iPortal - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Денешен - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Граѓански збор - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Независен - 09.08.2020

Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), Ирина Сотирова Бухова објави дека од денеска е во четиринаесет дневна самоизолација, бидејќи контактирала со член од семејството позитивен на КОВИД-19.

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, контактирала со член на семејството позитивен на КОВИД-19

Магазин - 09.08.2020

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат (ДЗСИ), Ирина Бухова Сотирова ќе биде во самоизолација 14 дена откако била во контакт со заразено лице, стои на сајтот на ДЗСИ.