TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државата плаќа осигурување за имот што не постои, службени станови дели на „Жими мајка“

Слободен Печат - 30.05.2024

АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од значење на Републиката и АД за стопанисување со деловен простор во државна сопственост беа под лупата на Државниот завод за ревизија, кој утврди дека „законската регулатива не создава ...

Државен завод за ревизија: Неефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот

24 Вести - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Владата се покажа како слаб стопан – нејзин имот лежи неискористен, а се плаќаат кирии

Независен - 30.05.2024

Државниот завод за ревизија изврши ревизија на успешност на тема „Управување со државниот имот“ и утврди дека постојната законска регулатива, мерките и активностите кои се преземани од Владата и другите надлежни институции не овозможуваат ефикасно ...

ДЗР: Неефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот

Алсат-М - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Државен завод за ревизија: Неефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот

Zoom - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Државен завод за ревизија: Неефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот

Канал5 - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија.

ДЗР: Неефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот

Денар - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот . Државниот завод за ревизија(ДЗР) изврши ревизија на успешност ...

АДСПД СТОПАНИСУВА СО 1.171 ОБЈЕКТИ И ОД НИВ 51 ПРОЦЕНТ НЕ Е ИЗДАДЕН ПОД ЗАКУП: Ревизија излезе со извештај за ...

Фактор - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Државен завод за ревизија: Неефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот

Сител - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Неефикасно e управувањето и стопанисувањето со државниот недвижен имот – утврдија државните ревизори

ММС - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот. Ова е ставот на Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Државен завод за ревизија: Неефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот

Бриф - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Државниот недвижен имот неефикасно се управува и стопанисува, утврди Државниот завод за ревизија

Радио МОФ - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, ова го утврди Државниот завод за ревизија (ДЗР).

Државата има неискористен имот, а плаќа кирии, има и станови, во дел од нив живеат тие што не треба

МКД - 30.05.2024

Ревизорски заклучоци Дражавата не стопанисува домаќински со својот имот, заклучи во својот ивештај Државниот завод за ревизија. Еден дел од државниот имот стои неискористен додека некои државни институции имаат или несоодветни простории или пак, се ...

Законската регулатива е нецелосна, а институциите неефикасни во управувањето со државниот имот констатираше Државниот ...

А1 On - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

Пишани се објекти кои не постојат: Владата противзаконски не остави стратегија за управување со државниот имот

Република - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...

ДЗР: Неефикасно се управува и стопанисува со државниот недвижен имот

Телма - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, се нотира во најновиот извештај на Државниот завод за ревизија.

Ревизорите открија недомаќинско работење: Државен имот стои неискористен, а се плаќаат „дебели“ кирии

Deutsche Welle - 30.05.2024

Ревизијата открила дека во 33 службени станови има станари кои не ги исполнуваат условите за да седат таму. Контрола на користењето на службени станови не e направена по 2019 година. во најновиот извештај открива со државниот недвижен имот.

ДЗР констатира дека неефикасно се управува и стопанисува со државниот недвижен имот

Локално - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, се вели во најновиот извештај на Државниот завод за ревизија.

Неефикасно се управува и стопанисува со државниот недвижен имот, утврди Државниот завод за ревизија

ТВ21 - 30.05.2024

Законската регулатива не создава услови, а активностите на надлежните институции не обезбедуваат ефикасно управување и стопанисување со државниот недвижен имот – станбен и деловен имот, соопшти денеска Државниот завод за ревизија (ДЗР), којшто ...