TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

А1 On - 14.02.2018

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп за укинување на програмата ДАЦА со која им се овозможува на млади имигранти кои илегално дошле во САД со своите родители, да учат и да работат во земјата.

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

CivilMedia - 14.02.2018

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп за укинување на програмата ДАЦА со која им се овозможува на млади имигранти кои илегално дошле во САД со своите родители, да учат и да работат во земјата.

Судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

Телма - 14.02.2018

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп за укинување на програмата ДАЦА со која им се овозможува на млади имигранти кои илегално дошле во САД со своите родители, да учат и да работат во земјата.

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

Слободен Печат - 14.02.2018

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп за укинување на програмата ДАЦА со која им се овозможува на млади имигранти кои илегално дошле во САД со своите родители, да учат и да работат во земјата.

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

Либертас - 14.02.2018

Во јануари, исто така, федерален судија од Сан Франциско донесе одлука против откажувањето на оваа програма. Новата судска одлука се однесува на тужбата против одлуката на Трамп, поддржана од обвинители од 17 држави.

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

24 Вести - 14.02.2018

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп за укинување на програмата ДАЦА со која им се овозможува на млади имигранти кои илегално дошле во САД со своите родители, да учат и да работат во земјата.

Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на Трамп да ја откаже програмата ДАЦА

Алфа - 14.02.2018

Новата судска одлука се однесува на тужбата против одлуката на Трамп, поддржана од обвинители од 17 држави. Овие две пресуди дозволуваат програмата да продолжи. Федерален судија од Њујорк ја блокираше одлуката на американскиот претседател Доналд ...