TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Подгответе се за големиот пост: Ова не смеете да го јадете

Курир - 13.02.2018

Последната недела пред почеток на големиот Велигденски пост се нарекува сиропусна недела. Таа е од подготвителен карактер и подразбира дека треба телесно и духовно да се подготви за Воскресението Господово.

Започнуваат Велигденските пости: Овие работи не смеете да ги јадете, а до сега сигурно не сте ги знаеле

Сител - 13.02.2018

Последната недела пред почеток на големиот Велигденски пост се нарекува сиропусна недела. Таа е од подготвителен карактер и подразбира дека треба телесно и духовно да се подготви за Воскресението Господово.

Подгответе се за Велигденските пости, ова не смеете да го јадете

Пулс24 - 13.02.2018

Последната недела пред почеток на големиот Велигденски пост се нарекува сиропусна недела. Таа е од подготвителен карактер и подразбира дека треба телесно и духовно да се подготви за Воскресението Господово.

Подгответе се за големиот пост: Ова не смеете да го јадете

Вечер - 13.02.2018

Последната недела пред почеток на големиот Велигденски пост се нарекува сиропусна недела. Таа е од подготвителен карактер и подразбира дека треба телесно и духовно да се подготви за Воскресението Господово.

Почнуваат велигденските пости

Репортер - 13.02.2018

Велигденските пости почнуваат во понеделник (19 февруари) еден ден по Прочка. Постите во предвелигденскиот период се најважниот посен период во текот на годината и се нарекуваат Големи пости.

Започнуваат Велигденските пости: Овие работи не смеете да ги јадете, а до сега сигурно не сте ги знаеле

Скопје24 - 13.02.2018

Последната недела пред почеток на големиот Велигденски пост се нарекува сиропусна недела. Таа е од подготвителен карактер и подразбира дека треба телесно и духовно да се подготви за Воскресението Господово.

Последна недела пред почеток на големиот Велигденски пост – кое е значењето на овие пости

Скопје инфо - 15.02.2018

Последната недела пред почеток на големиот Велигденски пост се нарекува сиропусна недела. Таа е од подготвителен карактер и подразбира дека треба телесно и духовно да се подготви за Воскресението Господово.