TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Години кои длабоко ја променија Полска - осум години влада на ПиС

Deutsche Welle - 02.10.2023

Околу еден милион Полјаци демонстрираа во неделата во Варшава против десно популистичката влада на повик на опозицијата, две недели пред изборите. По осум години владеење на партијата ПиС, земјата е поларизирана.

Години кои длабоко ја променија Полска

Независен - 01.10.2023

Спорни судски реформи, расправија со Европската унија, речиси целосна забрана на абортусот, послушни медиуми и дарежливи социјални програми: партијата Право и правда (ПиП) владееше со Полска осум години – и го трансформираше општеството, државата и ...

Години кои длабоко ја променија Полска

Либертас - 01.10.2023

Дојче Веле Спорни судски реформи, расправија со Европската унија, речиси целосна забрана на абортусот, послушни медиуми и дарежливи социјални програми: партијата Право и правда (ПиП) владееше со Полска осум години – и го трансформираше општеството, ...

Години кои длабоко ја променија Полска

Во Центар - 01.10.2023

Спорни судски реформи, расправија со Европската унија, речиси целосна забрана на абортусот, послушни медиуми и дарежливи социјални програми: партијата Право и правда (ПиП) владееше со Полска осум години – и го трансформираше општеството, државата и ...

Години кои длабоко ја променија Полска

MakPress - 01.10.2023

Спорни судски реформи, расправија со Европската унија, речиси целосна забрана на абортусот, послушни медиуми и дарежливи социјални програми: партијата Право и правда (ПиП) владееше со Полска осум години - и го трансформираше општеството, државата и ...