TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Канадската компанија успешно го тестираше првиот електричен комерцијален авион

А1 On - 11.12.2019

Првиот електричен комерцијален авион, односно хидроавион на електричен погон на канадската компанија, „Харбор Ер“, настана во соработка со компанијата „магниКС“, во вторникот влезе во авијациската историја, успешно заминувајќи од Ванкувер со шест ...

Во Канада леташе првиот патнички авион на струја

Automedia - 11.12.2019

Во Ванкувер полета првиот патнички авион во светот со електричен погон. Конструкторите ценат дека тоа е почеток на ерата на летање со електрични авиони. Првиот патнички авион со електричен погон успешно го мина својот девствен лет.

Првиот електричен комерцијален хидроавион полета во Канада (ВИДЕО)

МКД - 11.12.2019

Првиот електричен комерцијален хидроавион полета во Ванкувер, Канада, за „првпат во светот“ на авиоиндустријата како што велат операторите. Шест патници учествуваа во краткиот тест-лет на Харбор Ер и Магникс.

Полета првиот електричен авион на светот

Сакам да кажам - 11.12.2019

Првиот целосно електричен комерцијален авион на светот го имаше првиот пробен лет, полетувајќи од вода во канадскиот град Ванкувер. Шестмина патници имаше на 15-минутниот лет на авионот на компанијата „Магникс“, што првпат беше претставен на ...

(видео) Прв комерцијален лет на електричен хидроавион

Опсервер - 11.12.2019

Првиот комерцијален електричен хидроавион на Харбор Ер и Магникс имаше пробен лет во канадскиот град Ванкувер. При краткиот лет, во леталото имаше шест патници. Двете компании соопштија дека ова е прв чекор в изградбата на првата електрична флота на ...

Првиот целосно електричен комерцијален авион го направи првиот лет

Емитер - 11.12.2019

Првиот целосно електричен комерцијален авион во светот го направи својот прв тест лет во вторникот. Авионот што полета од канадскиот град Ванкувер влеа надеж дека наскоро авиосообраќајот нема да биде еден од најнееколошките начини на превоз.

Историски момент: Полета првиот електричен комерцијален хидроавион

ММС - 11.12.2019

Првиот електричен комерцијален хидроавион полета во канадскиот град Ванкувер, пренесуваат агенциите. Со краткиот пробен лет летале и шестмина патници. „Овој историски лет е прв чекор за изградба на првата електрична флота и го означува почетокот на ...

Полета првиот електричен комерцијален хидроавион (ВИДЕО)

USB - 11.12.2019

Првиот електричен комерцијален хидроавион полета во канадски Ванкувер, пренесуваат светските медиуми. „Овој историски лет означува почеток на нова ера во воздухопловството, електричното доба”, стои во нивната изјава, пренесува хрватски Index .

Историски момент: Полетал првиот електричен комерцијален хидроавион

Точка - 11.12.2019

Првиот електричен комерцијален хидроавион полетал во канадски Ванкувер, пренесуваат светските медиуми. Во краткиот пробен лет на Харбор Ера и Магникс учествувале шест патници. Тие две компании соопштиле дека ова е првиот чекор во изградбата на ...

Прв комерцијален лет на електричен хидроавион

MakPress - 11.12.2019

Првиот комерцијален електричен хидроавион на Харбор Ер и Магникс имаше пробен лет во канадскиот град Ванкувер. При краткиот лет, во леталото имаше шест патници. Двете компании соопштија дека ова е прв чекор в изградбата на првата електрична флота на ...

Полета првиот електричен хидроавион за комерцијални летови (ВИДЕО)

Канал5 - 11.12.2019

Првиот електричен комерцијален хидроавион полета во Ванкувер, Канада, пренесуваат светските медиуми. Шест патници учествувале во краткиот тест-лет на Харбор Ер и magniX . Двете компании соопштија дека ова е првиот чекор во градењето на првата ...

Полета првиот електричен авион во светот

Студенти - 11.12.2019

Првиот целосно електричен комерцијален авион на светот го имаше првиот пробен лет, полетувајќи од вода во канадскиот град Ванкувер. Шестмина патници имаше на 15-минутниот лет на авионот на компанијата „Магникс“, што првпат беше претставен на ...

Полета првиот електричен авион на светот

Скопје1 - 11.12.2019

Првиот целосно електричен комерцијален авион на светот го имаше првиот пробен лет, полетувајќи од вода во канадскиот град Ванкувер. Шестмина патници имаше на 15-минутниот лет на авионот на компанијата „Магникс“, што првпат беше претставен на ...