TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Скопје инфо - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Новавакс ја пријави вакцината против Ковид-19: Се чека одобрување од СЗО

Локално - 23.09.2021

Новавакс и нејзиниот партнер, Серумскиот институт во Индија, ја пријавиле вакцината за Ковид -19 на Светската здравствена организација (СЗО) за да бидат вклучени на списокот за итни случаи, соопшти компанијата.

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Телма - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Нова ТВ - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Курир - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Излегува уште една вакцина за корона наречена „Новавакс“ која чека одобрение

Скопје1 - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Република - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Новавакс бара од СЗО итно одобрување на нејзината вакцина против Ковид-19

ММС - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

НОВАВАКС БАРА ОДОБРУВАЊЕ ОД СЗО ЗА НЕЈЗИНАТА ВАКЦИНА Ефикасна е 90,4 отсто

+инфо - 23.09.2021

Новавакс и Институтот Серум, најголемиот светски производител на вакцини, се обврзаа дека ќе испорачаат 1,1 милијарда дози вакцини на Ковавакс програмата, со цел еднаков пристап до вакцини меѓу богатите и сиромашните земји.

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Zoom - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Новавакс побара одобрување од СЗО за новата вакцина против Ковид-19

Вечер Прес - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Независен - 23.09.2021

САД – Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори ...

„Новавакс“ поднесе барање до СЗО за итна употреба на нејзината вакцина

Н.Македонија - 23.09.2021

Американската компанија „Новавакс“ и нејзиниот партнер – институтот „Серум“ од Индија ја пријавија својата вакцина против ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација.

„Новавакс“ поднесе барање до СЗО за итна употреба на нејзината вакцина

Press24 - 23.09.2021

Американската компанија „Новавакс“ и нејзиниот партнер – институтот „Серум“ од Индија ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација.

„Новавакс“ поднесе барање до СЗО за итна употреба на нејзината вакцина

24Инфо - 23.09.2021

Американската компанија „Новавакс“ и нејзиниот партнер – Институтот „Серум“ од Индија, ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација.

„Новавакс“ поднесе барање до СЗО за итна употреба на нејзината вакцина

Точка - 23.09.2021

Американската компанија „Новавакс“ и нејзиниот партнер – Институтот „Серум“ од Индија, ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација.

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Опсервер - 23.09.2021

– Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

Уште една вакцина против ковид: „Новавакс“ побара од СЗО итно одобрување на својот производ

360 степени - 23.09.2021

Вакцината на база на протеин на „Новавакс“ покажа ефикасност од 90,4 проценти во клиничките испитувања извршени врз околу 30 000 испитаници во САД и Мексико Американската компанија „Новавакс“ и нејзиниот партнер индискиот „Серум институт“ ја ...

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Lider - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...

„Новавакс“ поднесе барање до СЗО за итна употреба на нејзината вакцина

MTM - 23.09.2021

Американската компанија „Новавакс“ и нејзиниот партнер - Институтот „Серум“ од Индија, ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација.

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

MakPress - 23.09.2021

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично е сигнал до националните регулатори дека ...