TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SpaceX во април ќе го направи првиот орбитален тест со Starship

Иновативност - 22.03.2023

Компанијата SpaceX сака во април да го направи првиот орбитален тест со ракетата од новаѕа генерација наречена Starship. Според планот на SpaceX, историската мисија треба да се направи на средината или на крајот на идниот месец, а локацијата за ...

SpaceX во април ќе го изврши првото орбитално тестирање на Starship

Кајгана - 22.03.2023

SpaceX планира во април да изврши орбитален тест на својата ракета од следната генерација наречена Starship. Според планот на SpaceX, историската мисија треба да биде извршена кон средината или крајот на следниот месец, а место за лансирање е ...