TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Студентиве од земјава ќе добијат ваучери за домашен туризам

Иновативност - 09.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

СО 64 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА СТУДЕНТИТЕ ќе се обезбедат туристички ваучери

Пари - 08.12.2023

Студентите ќе добиваат ваучери за туризам кои од идната година ќе можат да ги користат при посета на туристичките места во државата. Стартот на реализацијата е најавен за јануари идната година.

Од 3.000 до 4.000 студенти од државните универзитети ќе добијат ваучери за домашен туризам

Скопје инфо - 08.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Студентите му поставија незгодно прашање на премиерот – еве што мислат за владината помош

Денар - 08.12.2023

Во наредните 7 месеци, вкупно 15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, ќе добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.200 денари. Ова, како што истакна премиерот Димитар Ковачевски, се прави во рамки на деветтиот пакет антикризни ...

Студентите се чувствуваат дискриминирани па го прашаа Ковачевски: Дали зголемувањето на платите од 78% е само за ...

MakPress - 08.12.2023

Во рамки на деветтиот пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра, предвидено е во наредните седум месеци, 15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, да добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.200 денари, за што се ...

Власта предизборно ќе ги праќа студентите да шетаат низ македонски туристички места

MakPress - 08.12.2023

За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот стандард, покрај поддршката за превоз што е дел од пакетот антикризни мерки. Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека студентите ќе бидат ...

Бектеши и Шаќири на средба со студенти за новиот пакет антикризни мерки

Канал5 - 07.12.2023

Министрите за економија и за образование и наука, Крешник Бектеши и Јетон Шаќири, во министерството за економија имаа состанок со претставници на студентите во врска со деветтиот пакет антикризни мерки. Средбата ја следеше Катерина Капкоска.

Над 120 илјади ученици и студенти ќе добиваат месечен надомест до крајот на учебната година

Канал5 - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде за студентите во државните универзитети во државата. Освен ваучери за превоз, студентите од наредната година ќе добиваат и ...

Догодина ваучери за домашен туризам за студентите

МКД - 07.12.2023

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за образование и наука Јетон Шакири денеска одржаа работен состанок со претставници на студентските собранија на дел од државните универзитети на кои им ја презентираа оваа нова мерка, ваучери ...

Од идната година студентите ќе добиваат ваучери за домашен туризам

360 степени - 07.12.2023

„Студентите сами ќе одлучат дали сумата да биде помала или поголема. Ако е помала сумата на ваучерот, тогаш ќе бидат опфатени повеќе студенти, а ако е поголема – ќе бидат опфатени помалку студенти.

Ковачевски: Студентите ќе добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.200 денари

Слободен Печат - 07.12.2023

Во рамки на деветтиот пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра, предвидено е во наредните седум месеци, 15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, да добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.200 денари, за што се ...

Шаќири: Ги разгледуваме можностите како да ги наградиме студентите со висок успех

Слободен Печат - 07.12.2023

Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири во утринската програма „Слободен печат“ на Слободна ТВ соопшти дека во тек се разговори со Министерството за економија и се разгледува секоја можност како да се наградат студентите со висок успех.

Министрите Бектеши и Шаќири презентираа нова мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

Бриф - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Бектеши и Шаќири на средба со студенти од државните универзитети за новиот пакет антикризни мерки

Слободен Печат - 07.12.2023

Министрите за економија и за образование и наука, Крешник Бектеши и Јетон Шаќири, денеска во Министерството за економија ќе имаат состанок со претставници на студентските собранија од неколку државни универзитети во врска со деветтиот пакет ...

Ковачевски: До 1.200 денари за 15.000 студенти во новиот пакет антикризни мерки за поддршка на студентите и подобрување ...

ТВ21 - 07.12.2023

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, при посетата на Фармацевтскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, каде присуствуваше на презентација на нова лабораториска опрема, во ...

Ваучери за посета на туристички места во земјава- нова мерка за поддршка на студентите

OhridNews - 07.12.2023

За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот стандард, покрај поддршката за превоз што е дел од пакетот антикризни мерки. Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека студентите ќе бидат ...

Бектеши и Шакири ја презентираа новата мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

Макфакс - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Ваучери за студенти за посета на туристички места

Press24 - 07.12.2023

За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот стандард, покрај поддршката за превоз што е дел од пакетот антикризни мерки. Новата поволност за студентите ќе почне да се применува од јануари идната ...

Студентите ќе добијат и ваучери за посета на туристички места во земјава

Независен - 07.12.2023

За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот стандард, покрај поддршката за превоз што е дел од пакетот антикризни мерки. Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека студентите ќе бидат ...

Бектеши и Шаќири на средба со студенти од државните универзитети за новиот пакет антикризни мерки

Независен - 07.12.2023

Министрите за економија и за образование и наука, Крешник Бектеши и Јетон Шаќири, денеска во Министерството за економија ќе имаат состанок со претставници на студентските собранија од неколку државни универзитети во врска со деветтиот пакет ...

Министрите Бектеши и Шакири презентираа нова мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

Centar - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Добра вест за студентите: Државата ќе им подели по 400 евра за летување или зимување

Centar - 07.12.2023

Власта најавува нова помош за студентите, и тоа во вид на ваучери за одмор. Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека студентите ќе бидат поддржани со нова мерка – ваучери за посета на туристички места во земјава.

ВАУЧЕРИТЕ ЗА ТУРИСТИЧКА ПОСЕТА СЕ ВРАЌААТ ВО „ИГРА“: Сега ќе бидат наменети само за студенти

Фактор - 07.12.2023

Дополнителна поддршка за студентите најавија министерот за економија и министерот за образование и наука. Имено, според она што денес го соопштија за студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот ...

До 1.200 денари за 15.000 студенти за превоз во новиот пакет антикризни мерки

Н.Македонија - 07.12.2023

Во рамки на деветтиот пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра, предвидено е во наредните седум месеци, 15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, да добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.200 денари, за што се ...

Ваучери за студенти за посета на туристички места во земјава, нова мерка за која се планирани 64 милиони денари

Н.Македонија - 07.12.2023

За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот стандард, покрај поддршката за превоз што е дел од пакетот антикризни мерки. Новата поволност за студентите ќе почне да се применува од јануари идната ...

Ковачевски: До 1.200 денари за 15.000 студенти во новиот пакет антикризни мерки за поддршка на студентите и подобрување ...

Република - 07.12.2023

Претседателот на Владата на Република Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, при посетата на Фармацевтскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, каде присуствуваше на презентација на нова лабораториска опрема, во изјава за ...

Бектеши и Шаќири на средба со студенти од државните универзитети за новиот пакет антикризни мерки

24Инфо - 07.12.2023

Министрите за економија и за образование и наука, Крешник Бектеши и Јетон Шаќири, денеска во Министерството за економија ќе имаат состанок со претставници на студентските собранија од неколку државни универзитети во врска со деветтиот пакет ...

Петнаесет илјади студенти седум месеци ќе добиваат ваучер за превоз од 600 до 1.200 денари

Независен - 07.12.2023

Во рамки на деветтиот пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра, предвидено е во наредните седум месеци, 15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, да добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.200 денари, за што се ...

Бектеши и Шаќири презентираа нова мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

24Инфо - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Ковачевски: До 1.200 денари за 15.000 студенти во новиот пакет антикризни мерки за поддршка на студентите и подобрување ...

Centar - 07.12.2023

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, при посетата на Фармацевтскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, каде присуствуваше на презентација на нова лабораториска опрема, во ...

Бектеши и Шакири ја презентираа новата мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

Точка - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Убава вест: Илјадници студенти ќе добијат ваучери од по 400 евра – Ќе може да летуваат или да зимуваат

Вести плус - 07.12.2023

Власта најавува нова поддршка за студентите, и тоа во вид на ваучери за одмор. Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека студентите ќе бидат поддржани со нова мерка – ваучери за посета на туристички места во земјава.

Министрите Бектеши и Шакири презентираа нова мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

Вести плус - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Бектеши и Шакири ја презентираа новата мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

Опсервер - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

За студентите на државните универзитети ќе има ваучери за домашен туризам

Мета - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи, од следната година ќе биде наменета само за студентите на државните универзитети во државата.

До 1.200 денари за 15.000 студенти за превоз во новиот пакет антикризни мерки

Бизнис Вести - 07.12.2023

Во рамки на деветтиот пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра, предвидено е во наредните седум месеци, 15. 000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, да добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.

Бектеши и Шаќири на средба со студенти од државните универзитети за новиот пакет антикризни мерки

Бизнис Вести - 07.12.2023

Министрите за економија и за образование и наука, Крешник Бектеши и Јетон Шаќири, денеска во Министерството за економија ќе имаат состанок со претставници на студентските собранија од неколку државни универзитети во врска со деветтиот пакет ...

До 1.200 денари за 15.000 студенти за превоз во новиот пакет антикризни мерки

Во Центар - 07.12.2023

Во рамки на деветтиот пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра, предвидено е во наредните седум месеци, 15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, да добијат ваучер за превоз во износ од 600 до 1.200 денари, за што се ...

Ковачевски: До 1.200 денари за 15.000 студенти во новиот пакет антикризни мерки за поддршка на студентите и подобрување ...

4NEWS - 07.12.2023

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, при посетата на Фармацевтскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, каде присуствуваше на презентација на нова лабораториска опрема, во ...

Студентите ќе добијат ваучери за посета на туристички места

Gostivarpress.mk - 07.12.2023

За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот стандард, покрај поддршката за превоз што е дел од пакетот антикризни мерки. Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека студентите ќе бидат ...

Министрите Бектеши и Шакири презентираа нова мерка за ваучери за домашен туризам за студентите

Frontline - 07.12.2023

Мерката ваучери за поддршка на домашниот туризам на Министерството за економија која беше наменета за работници со ниски приходи од следната година ќе биде наменета само за студентите во државните универзитети во државата.

Ковачевски: До 1.200 денари за 15.000 студенти во новиот пакет антикризни мерки за поддршка на студентите и подобрување ...

Вести плус - 07.12.2023

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, при посетата на Фармацевтскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, каде присуствуваше на презентација на нова лабораториска опрема, во ...

Ковачевски: До 1.200 денари за 15.000 студенти во новиот пакет антикризни мерки за поддршка на студентите и подобрување ...

Frontline - 07.12.2023

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, при посетата на Фармацевтскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, каде присуствуваше на презентација на нова лабораториска опрема, во ...

Ваучери за студенти за посета на туристички места во земјава, нова мерка за која се планирани 64 милиони денари

Бизнис Вести - 07.12.2023

– За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за подобрување на студентскиот стандард, покрај поддршката за превоз што е дел од пакетот антикризни мерки. Новата поволност за студентите ќе почне да се применува од јануари идната ...

Ковачевски: До 1.200 денари за 15.000 студенти во новиот пакет антикризни мерки

Локално - 07.12.2023

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, при посетата на Фармацевтскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје, каде присуствуваше на презентација на нова лабораториска опрема, во ...

Сè уште се договараат деталите како ќе се аплицира за државните пари

Слободен Печат - 05.12.2023

Дел од семејствата што имаат ученици или студенти, се надеваат дека нема да бидат заборавени, оти ќе треба да се собираат документи, а веќе тече декември Сè уште се договараат деталите за начинот, критериумите, условите и роковите со кои учениците и ...

Наскоро реализација на антикризниот пакет – пари за олеснување или предизборно додворување?

Пари - 05.12.2023

Првите пари што како поддршка следуваат од последниот деветти антикризен пакет, би требало да бидат исплатени до крајот на месецов. Тоа се однесува на пензионерите, учениците и на сите приматели на правата опфатени со антикризните мерки.

Дали владата најде простор за предизборно додворување преку антикризните мерки?!

Денар - 04.12.2023

Како ќе биде распределена државната помош од новиот пакет мерки, анализира Институтот за економски анализи и политики Фајнанс Тинк. Мерки за заштита на животниот стандард и подобрување на ликвидноста на компаниите земјава ќе ја чини 662 милиони евра.