Доколку трагате по најмеките кифлички на светот кои можете да ги полните со што сакате, го најдовме рецептот за вас. Ова се совршени кифли кои се меки и свежи и следниот ден. Потребно: СОВЕТ: Доколку ги подготвувате кифлите во слатка варијанта, ...
Тестото е исклучително меко и кревко Во вангличка ги ставаме киселата вода, сол, шеќер, маслиново масло и квасец. Промешуваме со вилушка и го додаваме просеаното брашно. замесуваме меко тесто.
200 грама брашно 250 грама шеќер 2 јајца 2 супени лажици мед малку цимет 20 грама рендана кора од портокал 1 прашок за печиво 150 грама шеќер во прав 3 лажици сок од портокал Сите потребни состојки за подготовка на овие колачиња ставете ги во ...
Има еден трик за тестото секогаш убаво да нарасне. Прашокот за пециво секогаш ставајте го со брашното односно сејте ги заедно, а така потоа тестото рамномерно ќе се дигне. Доколку ова ве предизвика за да си направите вкусно јадење денес, ќе ве ...
Подготовка -Во длабок сад, ставете го топлото млеко, путерот, солта, шеќерот и квасецот (растопен со малку млака вода). Промешајте убаво. -Додавајте полека од брашното, матете со лажица, а потоа со рака замесете меко тесто. Оставете да стаса тестото.
Лиснатото тесто подобро се крева со еден трик. Лимот во кој ќе печете измијте го со ладна вода и не го сушете, ставете го тестото, а влагата ќе го направи ...
Има еден трик за тестото секогаш убаво да нарасне. Прашокот за пециво секогаш ставајте го со брашното односно сејте ги заедно, а така потоа тестото рамномерно ќе се ...