TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Десетте најбогати луѓе во светот се побогати од 85 најсиромашни држави заедно

Иновативност - 14.02.2020

Ново истражување на компанијата Learnbonds ќе фрли нова светлина на јазот меѓу богатите и сиромашните во светот. Имено, истражувањето покажа дека десетте најбогати луѓе во светот имаат имот повреден од економијата на 85 сиромашни држави во светот.

АНАЛИЗА: Колкава е вредноста на најбогатите луѓе во светот споредено со Македонија и соседните земји?

А1 On - 13.02.2020

Според податоците на ММФ, номиналниот БДП на Македонија достигна 3,2 милијарди американски долари во септември 2019 година што е повисок од минатата година (3.1 мил. USD). Просекот на македонскиот номинален БДП во просек изнесува 2,4 милијарди ...

Светска банка: Македонија е најсиромашна на Балканот и во Европа

Нетпрес - 13.02.2020

Со 52.210 долари богатството по глава на жител, Македонија е меѓу последните на Балканот и во Европа. Ова го покажува најновиот извештај на Светската Банка „Променливото богатство на нациите“ кој предвид зема повеќе категории.

Светска банка: Македонија е најсиромашна на Балканот и во Европа

Курир - 13.02.2020

Со 52.210 долари богатството по глава на жител, Македонија е меѓу последните на Балканот и во Европа. Ова го покажува најновиот извештај на Светската Банка „Променливото богатство на нациите“ кој предвид зема повеќе категории.

Македонија е најсиромашна на Балканот и во Европа, според Светска банка

Пулс24 - 13.02.2020

Со 52.210 долари богатството по глава на жител, Македонија е меѓу последните на Балканот и во Европа. Ова го покажува најновиот извештај на Светската Банка „Променливото богатство на нациите“ кој предвид зема повеќе категории.

Светска банка: Македонија е најсиромашна на Балканот и во Европа

Скопје инфо - 14.02.2020

Со 52.210 долари богатството по глава на жител, Македонија е меѓу последните на Балканот и во Европа. Ова го покажува најновиот извештај на Светската Банка „Променливото богатство на нациите“ кој предвид зема повеќе категории.

Десетте најбогати луѓе во светот се побогати од 85 најсиромашни држави заедно

Вечер Прес - 14.02.2020

Ново истражување на компанијата Learnbonds ќе фрли нова светлина на јазот меѓу богатите и сиромашните во светот. Имено, истражувањето покажа дека десетте најбогати луѓе во светот имаат имот повреден од економијата на 85 сиромашни држави во светот.

Светска банка: Македонија меѓу најсиромашните земји на Балканот

Вечер Прес - 14.02.2020

BEL02 - 19991126 - BELGRADE, SERBIA, YUGOSLAVIA : An elderly man eats some left-overs as he searches through a dust bin to find some food, Friday 26 November 199 in Belgrade. The town's communal services can not afford to support enough meals for ...

Светска банка: Македонија е најсиромашна на Балканот

Скопје1 - 14.02.2020

Со 52.210 долари богатството по глава на жител, Македонија е меѓу последните на Балканот и во Европа. Ова го покажува најновиот извештај на Светската Банка „Променливото богатство на нациите“ кој предвид зема повеќе категории.