TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СУПЕРМИНИ СЕГМЕНТ: Дали малите градски автомобили изумираат?

Високи Октани - 12.02.2019

Заработката во сегментот мали автомобили продолжува да се намалува, па произведувачите размислуваат за гаснење на многу модели Трендот на опаѓање на побарувачката во „супермини“ сегментот е посебно присутен во Европа, каде во 2017 година овие возила ...

Дали се ближи крајот на малите автомобили?

Friday.mk - 12.02.2019

Трендот на намалување на побарувачката кај малите автомобили е особено забележителен во Европа, каде што во 2017 година учествувал со осум проценти од вкупниот удел на пазарот. Меѓутоа, производителите се потешко профитираат од продажбата на мали ...

Дали ќе „изумрат“ малите автомобили ?

Додај Гас - 12.02.2019

Приходите во сегментот на мали автомобили продолжуваат да опаѓаат, така што производителите размислуваат за гаснење на некои модели Трендот на намалување на побарувачката во сегментот супермини е особено забележлив во Европа, каде што во 2017 година ...

Малите автомобили пред изумирање

Авто Магазин - 12.02.2019

Двата најголеми европски производители на возила истовремено се огласија со црни прогнози за иднината на малите автомобили. Според Volkswagen и PSA групата, заработувачката во овој сегмент која веќе е на минимално ниво не дозволува тие и понатаму да ...

Дали малите автомобили ќе „изумрат“?

Кумановски м. - 12.02.2019

Заработката во сегментот на мали автомобили продолжува да се намалува па произведувачите го разгледуваат гаснењето на некои модели. Трендот опаѓа во побарувачката на „супермини“ сегментот и тоа е особено забележано во Европа каде во 2017 година ...

Малите автомобили се во опасност од „изумирање“

Кајгана - 11.02.2019

Трендот на опаѓање на побарувачката на автомобили од супермини сегментот посебно е забележителен во Европа, каде луѓето сѐ помалку се интересираат за најмалите модели на пазарот. Компаниите секоја изминатата година забележуваат помала заработка од ...

VW и PSA ги стопираат своите најмали модели во Европа

Авто Плус - 11.02.2019

Приходите од продажба на мали урбани автомобили продолжуваат да паѓаат како главна причина за новите еколошки барања Во 2017 година, овој тип возила зазема само 8% од пазарот во Европа, а тоа ги стави нивните производители во многу тешка ситуација.