TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто не треба да го полните смартфонот на јавни места?

USB - 19.01.2021

Кога е празна батеријата на мобилниот телефон сакаме само да го оживееме уредот и обично не размислуваме какви опасности демнат кога го полниме телефонот на јавно место. Полначите поставени на јавни места, како аеродроми, библиотеки, кафулиња, ...

Произведени батерии за електрични возила кои целосно се полнат за пет минути

Радио МОФ - 19.01.2021

Батерии кои можат целосно да се наполнат за пет минути за првпат се фабрички произведени што претставува значаен чекор напред кон идејата електричните возила да станат едноставни за полнење на сличен начин како полнењето гориво кај возилата на ...

5 лоши навики кои ја загрозуваат трајноста и квалитетот на телефоните и лаптопите

Црнобело - 19.01.2021

Користењето на паметни телефони и лаптопи за учење, работа и забава е дел од неопходната потреба за секој од нас во денешно време. Но, дали знаете кои ваши навики им штетат на овие уреди? Со цел да го зголемите животниот век на вашиот телефон или ...