TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светското првенство во ски-скокови ќе се одржи во декември на Планица

Gol.mk - 28.05.2020

Интернационалната скијачка федерација (ФИС) го одреди новиот датум за одржување на претстојното Светско првенство во скијачки летови. Од 11 до 13 декември на најпознатата светска леталница Планица, во Словенија ќе се делат медали во еден од ...

СП во скијачки летови во декември на Планица

Н.Македонија - 28.05.2020

Меѓународната скијачка федерација (ФИС) на видеоконференција го потврди новиот датум за одржување на претстојното Светско првенство (СП) во скијачки летови. Одлучено е тоа да се одржи на крајот од годинава, поточно од 11 до 13 декември и тоа на ...