TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кинезите ги направија првите фотографии од темната страна на Месечината

Иновативност - 12.01.2019

Кинескиот вселенски ровер направи неверојатни снимки од спротивната страна на Месечината, што во научниот свет се смета за уште еден триумф на кинеската мисија за истражување на Месечината.

Како изгледаше спуштањето на Chang’e-4 на темната страна на Месечината?

Кајгана - 12.01.2019

По првите фотографии од темната страна на Месечината, сега можеме да видиме како се одвивало спуштањето на кинеското летало Chang’e-4 во историската мисија. Кинеската национална вселенска агенција CSNA на 7 декември го лансираше роверот со ракетата ...

Кинезите ги направија првите фотографии од темната страна на Месечината

Локално - 12.01.2019

Кинескиот вселенски ровер направи неверојатни снимки од спротивната страна на Месечината, што во научниот свет се смета за уште еден триумф на кинеската мисија за истражување на Месечината.