TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Слободен удар – Култура за сите во „Шутка“

+инфо - 16.04.2018

Но, што се вели, луѓето го прават местото. Да не се најдеа во „Шутка“ некои културни работници (опера, театар, филм), којзнае дали во ваква конкуренција културните потреби некогаш ќе избиеја прво место.

Затворениците во Шутка ќе читаат повеќе книги и ќе развиваат уметнички вештини

еМагазин - 16.04.2018

Денес во Казнено поправната установа „Затвор Скопје“ во Шуто Оризари, директорот на оваа установа, Ѓоко Котевски и министерот за култура, Роберт Алаѓозовски потпишаа меморандум за соработка, со кој се предвидуваат активности за унапредување на ...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Локално - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

CivilMedia - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно – уметничките содржини за затворениците како ...

Слободен удар – Култура за сите во „Шутка“

Слободен Печат - 16.04.2018

Редот и поредокот што го живееме налагаат секој да го добие тоа што најмалку му треба, од што немал потреба или е на последно место од списокот со барања. Така е дури и со тие кои баш и не го почитувале редот и поредокот – затворениците, поточно ...

Од идната недела најпримерните затвореници од „Шутка“ ќе одат во опера, балет, театар…

Република - 16.04.2018

Денес во Казнено поправната установа „Затвор Скопје“ во Шуто Оризари, директорот на оваа установа Ѓоко Котевски и министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски потпишаа меморандум за соработка, со кој се предвидуваат активности ...

Ако добро се однесуваат, затворениците ќе одат на изложби и претстави

+инфо - 16.04.2018

Предвидени се мерки за посети на културно уметнички настани за најпримерните осуденици, збогатување на библиотеките, организирање работилници и културно уметнички настани за самата установа од осудениците и со гости уметници.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Независен - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно - уметничките содржини за затворениците како ...

Примерните затвореници ќе одат на театар, опера, балет…

Либертас - 16.04.2018

Денес во Казнено поправната установа „Затвор Скопје“ во Шуто Оризари, директорот на оваа установа Ѓоко Котевски и министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски потпишаа меморандум за соработка, со кој се предвидуваат активности ...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

24 Вести - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници во Шутка ќе организираат и посетуваат уметнички настани

+инфо - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно – уметничките содржини за затворениците како ...

Затвореници од „Шутка“ ќе одат на опера, балет, театар

Фактор - 16.04.2018

Затворениците ќе можат да одат на културни настани. Во Казнено поправната установа „Затвор Скопје“ во Шуто Оризари, денеска директорот на оваа установа Ѓоко Котевски и министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски потпишаа ...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Скопје инфо - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Слободен Печат - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно – уметничките содржини за затворениците како ...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

А1 On - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Орбис - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно – уметничките содржини за затворениците како ...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Стандард - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Студенти - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно – уметничките содржини за затворениците како ...

Примерните затвореници ќе може да посетуваат културно-уметнички настани

Независен - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Бриф - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно – уметничките содржини за затворениците како ...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Шеталиште - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе одат на театар, опера, балет…

iPortal - 16.04.2018

Денес во Казнено поправната установа „Затвор Скопје“ во Шуто Оризари, директорот на оваа установа Ѓоко Котевски и министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски потпишаа меморандум за соработка, со кој се предвидуваат активности ...

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Сител - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Затвореници ќе се ресоцијализираат со уметност

Макфакс - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

24Инфо - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во Затворот во Шутка предвидува Меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски.

Затвореници ќе се ресоцијализираат со уметност

Sky - 16.04.2018

Културно-уметнички содржини за осудениците во затворот во Шуто Оризари предвидува меморандумот за соработка што денеска го потпишаа министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, и директорот на КПУ „Скопје“, Ѓоко Котевски.

Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани за подобра ресоцијализација

МКД - 16.04.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје, Ѓоко Котевски потпишаа Меморандумот за соработка, во кој меѓу другото се предвидени културно-уметнички содржини за осудениците во Шутка, вклучувајќи посети на културно ...