TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Денар - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Македонскиот банкарски сектор продолжува да биде отпорен и поддржувачки

Во Центар - 07.12.2023

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска Бежоска, во презентација на Банкарскиот самит на Здружението на банките во Србија, ја истакна издржливоста и способноста на македонскиот банкарски сектор да дава континуирана поддршка на компаниите и ...

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

24Инфо - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Макфакс - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Опсервер - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Сител - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период, а нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период, истакна гувернерката на Народната банка, ...

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Нетпрес - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Независен - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период, а нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период, истакна гувернерката на Народната банка, ...

НАШИТЕ БАНКИ СЕ СООЧИЈА СО МНОГУ КРИЗИ, НО ТИЕ СЕ СТАБИЛНИ И ОТПОРНИ - еве што порача гувернерката Ангеловска-Бежоска

Фактор - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен

Канал5 - 07.12.2023

Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата. Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период, а нивната отпорност на кризата се должеше на ...

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Centar - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Вести плус - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор и натаму е отпорен и обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Вечер Прес - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период, а нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период, истакна гувернерката на Народната банка, ...

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот сектор обезбедува солидна поддршка за компаниите и домаќинствата

Пари - 07.12.2023

Македонските банки, добро капитализирани и ликвидни, се соочија со неколкуте кризи во изминатиот период. Нивната отпорност на кризата се должеше на нивните зајакнати биланси уште во претпандемичниот период.