TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Цената на пролетната зелка падна на 8 денари - земјоделците бараат итна средба со министерот

Сител - 16.04.2018

Сојузот на синдикати на струмичките земјделци бара итна средба со министерот за земјоделие Љупчо Николовски. Причина е драстичниот пад на откупната цена на пролетната зелка која денеска се откупува за осум до десет денари.

Струмичките земјоделци паничат оти нема извоз на зелка во Русија

Сакам да кажам - 16.04.2018

Закочи извозот на македонската зелка кон Русија што предизвика редуциран откуп и пад на откупната цена во струмичко. Речиси сите компании го намалија откупот, што предизвика нервоза и револт кај земјоделците кои преку своите здруженија го повикаа ...

Ниска откупна цена на пролетната зелка, струмичките бизнисмени бараат итна средба со министерот Николовски

ТВ21 - 16.04.2018

Откупната цена од осум до 10 денари по килограм ги мобилизира струмичките земјоделци да побараат итна средба со ресорниот министер, со цел надминување на проблемите поврзани со продажбата на пролетната зелка.

Струмичките производители на зелка револтирани - на министерот Николовски му оставија рок до утре да најде време за ...

24 Вести - 16.04.2018

Министерството за земјоделство да превземе мерки за да се ублажи катастрофалната состојба со откупот и пласманот на пролетната зелка од струмичко. Ова е барањето на земјоделските здруженија откако неколку дена произвдството рестриктивно се откупува ...

Николовски: Се водат разговори за пласман на македонската зелка на рускиот пазар

Мета - 16.04.2018

Се следи состојбата со откупот и цената на пролетната зелка и се преземаат мерки за понуда на рускиот пазар, порача министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Синдикатот на струмичките земјоделци бара итна средба со министерот Николовски

Сител - 16.04.2018

Синдикатот на земјоделци од Струмица бара итна средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски. Причина за тоа се ниските откупни цени на пролетната зелка, која денес се откупува за 8-10 денари за килограм, но и ...

Николовски: Се водат разговори за пласман на зелка на рускиот пазар

Стандард - 16.04.2018

Се подготвува понуда на македонска зелка за рускиот пазар. Се собираат податоците за расположливите количини и цените. Интензивно се водат разговори за пласман, рече министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

Закочи откупот и пласманот на зелката во струмичко

24 Вести - 15.04.2018

Закочи откупот на зелката во струмичко. Заради немање пласман, трговците откупуваат во минимални количини и со прекини. Од таа причина цената за килограм зелка падна на 10 до 1А5 денари заради што се запали алармот кај производителите кои се ...

Струмичките земјоделци бараат интервенции во откупот на зелка

Телма - 15.04.2018

Земјоделците бараат итни интервенции во откупот на зелката, во спротивно ќе блокираат. Овој е ставот на земјодеските здруженија коишто се вознемирени од огромниот пад на цената на зелката, којашто за неколку денови од 25 денари за килограм е меѓу 10 ...

Синдикатот на струмичките земјоделци бара итна средба со министерот Николовски

А1 On - 16.04.2018

Синдикатот на земјоделци од Струмица бара итна средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски. Причина за тоа се ниските откупни цени на пролетната зелка, која денес се откупува за 8-10 денари за килограм, но и ...

Николовски: Се разговора за пласман на зелка на рускиот пазар

+инфо - 16.04.2018

По средбата со винарите во Градско, Николовски нагласи дека и денеска претставници од Министерството ќе имаат средба со производителите од Струмичко. Се подготвува понуда на македонска зелка за рускиот пазар.

Синдикатот на струмичките земјоделци бара итна средба со министерот Николовски

Курир - 16.04.2018

Синдикатот на земјоделци од Струмица бара итна средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски. Причина за тоа се ниските откупни цени на пролетната зелка, која денес се откупува за 8-10 денари за килограм, но и ...

(ВИДЕО) Николовски: Се водат разговори за пласман на зелка на рускиот пазар

А1 On - 16.04.2018

Се подготвува понуда на македонска зелка за рускиот пазар. Се собираат податоците за расположливите количини и цените. Интензивно се водат разговори за пласман, рече министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

Откупот на зелката запрен, земјоделците бараат објаснување од Николовски

+инфо - 16.04.2018

Пред неколку денови цената на пролетната зелка прво падна на 20 денари, потоа на 15 и 12 денари за килограм, а денес, според производителите, се откупуав за 8 до 10 денари за килограм. Синдикатот на земјоделци од Струмица бара итна средба со ...

Николовски: Интензивни разговори за пласман на зелка на рускиот пазар

Сител - 16.04.2018

Се подготвува понуда на македонска зелка за рускиот пазар. Се собираат податоците за расположливите количини и цените. Интензивно се водат разговори за пласман, рече министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

Синдикатот на струмичките земјоделци бара итна средба со министерот Николовски

Н.Македонија - 16.04.2018

Синдикатот на земјоделци од Струмица бара итна средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски. Причина за тоа се ниските откупни цени на пролетната зелка, која денес се откупува за 8-10 денари за килограм, но и ...

Николовски: Се водат разговори за пласман на македонската зелка на рускиот пазар

Бизнис Вести - 16.04.2018

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство континуирано за следи состојбата со откупот и цената на пролетната зелка, и се преземаат мерки за понуда на македонската зелка на рускиот пазар, порача министерот за земјоделство,шумарство и ...

Николовски: Се подготвува понуда на македонска зелка за рускиот пазар

Н.Македонија - 16.04.2018

е подготвува понуда на македонска зелка за рускиот пазар. Се собираат податоците за расположливите количини и цените. Интензивно се водат разговори за пласман, рече министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

Николовски: Се водат разговори за пласман на македонската зелка на рускиот пазар

iPortal - 16.04.2018

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство континуирано за следи состојбата со откупот и цената на пролетната зелка, и се преземаат мерки за понуда на македонската зелка на рускиот пазар, порача министерот за земјоделство,шумарство и ...