TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научен собир на МАНУ за Димитрија Чуповски

А1 On - 28.10.2020

На собирот на МАНУ по повод денот од формирањето на Македонското научно-литературно другарство во Петроград во 1902 и 80-годишнината од смртта на неговиот претседател Димитрија Чуповски, претседателот на Академијата Љупчо Коцарев предложи идната ...

Во МАНУ научен собир за „Македонското другарство“ од 1902 година

Expres - 28.10.2020

Во организација на Одделението на лингвистика и литературна наука, денеска во Македонската академија на науките и уметностите се одржа свечен собир посветен на Македонското научно и литературно друштво основано во Санкт Петербург во 1902 година од ...

Цветанова го цитира Мисирков: Да се откаже човек од својот народен јазик, значи да се откаже и од својот народен дух, ...

Република - 28.10.2020

Македонскиот народ е постар од современата македонска држава, порача претседателот на МАНУ Љупчо Коцарев на на свечениот собир што се одржа денес во чест на Димитрија Чуповски и Македонското научно-литературно другарство во Петроград.

Научен собир на МАНУ за Димитрија Чуповски

Опсервер - 28.10.2020

– На собирот на МАНУ по повод денот од формирањето на Македонското научно-литературно другарство во Петроград во 1902 и 80-годишнината од смртта на неговиот претседател Димитрија Чуповски, претседателот на Академијата Љупчо Коцарев предложи идната ...

Научен собир на МАНУ за Димитрија Чуповски

Либертас - 28.10.2020

На собирот на МАНУ по повод денот од формирањето на Македонското научно-литературно другарство во Петроград во 1902 и 80-годишнината од смртта на неговиот претседател Димитрија Чуповски, претседателот на Академијата Љупчо Коцарев предложи идната ...

Научен собир на МАНУ за Димитрија Чуповски

Канал5 - 28.10.2020

„Македонското име, јазик и култура, идентитет, историја, национална свест и самобитност се суверено, нераскинливо и неотуѓиво, универзално право на македонскиот народ.“ На собирот на МАНУ по повод денот од формирањето на Македонското ...

Претседателот на МАНУ, Коцарев: Македонското име, јазик, култура и идентитет се универзално право на македонскиот народ

Слободен Печат - 28.10.2020

На собирот на МАНУ по повод денот од формирањето на Македонското научно-литературно другарство во Петроград во 1902 и 80-годишнината од смртта на неговиот претседател Димитрија Чуповски, претседателот на Академијата Љупчо Коцарев предложи идната ...

Научен собир на МАНУ за Димитрија Чуповски

Скопје инфо - 28.10.2020

На собирот на МАНУ по повод денот од формирањето на Македонското научно-литературно другарство во Петроград во 1902 и 80-годишнината од смртта на неговиот претседател Димитрија Чуповски, претседателот на Академијата Љупчо Коцарев предложи идната ...

Научен собир на МАНУ за Димитрија Чуповски

MakPress - 28.10.2020

На собирот на МАНУ по повод денот од формирањето на Македонското научно-литературно другарство во Петроград во 1902 и 80-годишнината од смртта на неговиот претседател Димитрија Чуповски, претседателот на Академијата Љупчо Коцарев предложи идната ...

МАНУ: Свечен собир во чест на Димитрија Чуповски

Република - 27.10.2020

Во организација на Одделението на лингвистика и литературна наука, во среда во 11 часот во Македонската академија на науките и уметностите ќе се одржи свечен собир посветен на преродбеникот Димитрија Чуповски.