TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битиќи: Во време на криза, не можете да планирате развој, туку менаџирање со неа, ние ги враќавме парите кај граѓаните ...

Centar - 02.04.2024

„Справувањето со кризи мора да има одредена цена. Во криза не можете да планирате развој туку се обидувате да менаџирате со криза. Почнувајќи од 2020 па, до ден денеска ние во 4 години менаџираме кризи за да обезбедиме ликвидност во стопанство, за ...

Битиќи: Се што ветивме исполнивме, дури и повеќе од тоа, затоа нашата програма е реална и остварлива

Бриф - 02.04.2024

„Главниот аргумент во креирањето на програмата заеднички на сите различни и функционери и членови на СДСМ кои што учествуваа во креирање на програмата беше да одговориме на потребите на граѓаните и водени од тоа нашата програма е одговор на нивните ...

Вин Вин-Интервју со потпретседателот на СДСМ Фатмир Битиќи 02.04.2024

Телма - 02.04.2024

Што ветува СДСМ во својата програма за раст и јавни финансии, дали е реално буџетот да финансира нов спектар на поддршка за ученици, студенти, пензионери, земјоделци без нови даноци или задолжување? Како до 1.100 евра просечна и 600 евра минимална ...

Битиќи: Прогресивното оданочување е дел од идеолошката матрица на сопцијалдемократите, но сѐ уште нема услови за негово ...

Телма - 02.04.2024

Потпретседателот на СДСМ, Фатмир Битиќи, во вечерашното издание на Вин Вин порача дека владејачката партија во изминатите две програми ги надминале ветувањата. Според него, владата на СДСМ спасила 80 илјади работни места, просечната пензија и плата ...

Битиќи: Ќе се продолжи со инвестиции во енергетика, 70% од потребите на енергетскиот сектор во државата ќе бидат ...

Centar - 02.04.2024

„Затоа што зборуваме за капитални инвестиции, инвестициите кои што може да се направат во енергетика и тоа го кажавме во неделата дека ќе се продолжи со инвестиции во енергетика, 70% од потребите на енергетскиот сектор во државата ќе бидат ...

Битиќи: Нашиот модел е помал дефицит на пензискиот систем, грижа за следните генерации и зголемување кај сите на ...

Бриф - 02.04.2024

„Не се споредливи понудите. Тие сакаат да не вратат таму каде што бевме, неизвесност. По нивниот начин, ако продолжеше понатаму денес, ќе немаа пензии. Убаво ќе биде да кажат со линеарното зголемување, колкав ке биде дефицитот, 52 % ќе биде.

Битиќи: Недостатокот на работна сила пред се мора да го решиме со нашите луѓе

Локално - 02.04.2024

„Мораме полека да се отвориме и кон работна сила која што ќе доаѓа од регионот или пошироко затоа што има работни места кои што мора да се пополнат, но клучот е тоа дека мора да се реши недостатокот на сила со нашите луѓе во државата.

Битиќи: Не потрошивме ни денар за барок и жални врби, а спасивме 80.000 работни места

Слободен Печат - 02.04.2024

Владејачката СДСМ ги надминала ветувањата – смета потпретседателот на СДСМ, Фатмир Битиќи. Тој во вечерашното издание на Вин Вин порача дека владата на СДСМ спасила 80 илјади работни места, просечната пензија и плата ги зголемила повеќе од ветеното, ...

Битиќи: Ветувањата за повисоки плати ги исполнивме

Press24 - 02.04.2024

„Тоа што го направивме изминатите четири години особено во сегментот на економија и подобрување на квалитетот на живеење, не занемарувајќи ги околностите под кои сето тоа се случуваше, ни одат во полза на ветувањата.

Битиќи: Недостатокот на работна сила пред се мора да го решиме со нашите луѓе, над 50% е потенцијалот кај жените кој ...

Бриф - 02.04.2024

„Мораме полека да се отвориме и кон работна сила која што ќе доаѓа од регионот или пошироко затоа што има работни места кои што мора да се пополнат, но клучот е тоа дека мора да се реши недостатокот на сила со нашите луѓе во државата.

Битиќи: Нашиот модел е помал дефицит на пензискиот систем, грижа за следните генерации и зголемување кај сите на ...

Вести плус - 02.04.2024

„Не се споредливи понудите. Тие сакаат да не вратат таму каде што бевме, неизвесност. По нивниот начин, ако продолжеше понатаму денес, ќе немаа пензии. Убаво ќе биде да кажат со линеарното зголемување, колкав ке биде дефицитот, 52 % ќе биде.

Битиќи: Недостатокот на работна сила пред се мора да го решиме со нашите луѓе, над 50% е потенцијалот кај жените кој ...

Centar - 02.04.2024

„Мораме полека да се отвориме и кон работна сила која што ќе доаѓа од регионот или пошироко затоа што има работни места кои што мора да се пополнат, но клучот е тоа дека мора да се реши недостатокот на сила со нашите луѓе во државата.

Битиќи: Нашиот модел е помал дефицит на пензискиот систем, грижа за следните генерации и зголемување кај сите на ...

Centar - 02.04.2024

„Не се споредливи понудите. Тие сакаат да не вратат таму каде што бевме, неизвесност. По нивниот начин, ако продолжеше понатаму денес, ќе немаа пензии. Убаво ќе биде да кажат со линеарното зголемување, колкав ке биде дефицитот, 52 % ќе биде.

Битиќи: Се што ветивме исполнивме, дури и повеќе од тоа, затоа нашата програма е реална и остварлива

Centar - 02.04.2024

„Главниот аргумент во креирањето на програмата заеднички на сите различни и функционери и членови на СДСМ кои што учествуваа во креирање на програмата беше да одговориме на потребите на граѓаните и водени од тоа нашата програма е одговор на нивните ...

Битиќи: Во време на криза, не можете да планирате развој, туку менаџирање со неа, ние ги враќавме парите кај граѓаните ...

Бриф - 02.04.2024

„Справувањето со кризи мора да има одредена цена. Во криза не можете да планирате развој туку се обидувате да менаџирате со криза. Почнувајќи од 2020 па, до ден денеска ние во 4 години менаџираме кризи за да обезбедиме ликвидност во стопанство, за ...

Битиќи: Ќе се продолжи со инвестиции во енергетика, 70% од потребите на енергетскиот сектор во државата ќе бидат ...

Бриф - 02.04.2024

„Затоа што зборуваме за капитални инвестиции, инвестициите кои што може да се направат во енергетика и тоа го кажавме во неделата дека ќе се продолжи со инвестиции во енергетика, 70% од потребите на енергетскиот сектор во државата ќе бидат ...

Битиќи: Ќе се продолжи со инвестиции во енергетика, 70% од потребите на енергетскиот сектор во државата ќе бидат ...

Вести плус - 02.04.2024

„Затоа што зборуваме за капитални инвестиции, инвестициите кои што може да се направат во енергетика и тоа го кажавме во неделата дека ќе се продолжи со инвестиции во енергетика, 70% од потребите на енергетскиот сектор во државата ќе бидат ...

Битиќи: Во време на криза, не можете да планирате развој, туку менаџирање со неа, ние ги враќавме парите кај граѓаните ...

Вести плус - 02.04.2024

„Справувањето со кризи мора да има одредена цена. Во криза не можете да планирате развој туку се обидувате да менаџирате со криза. Почнувајќи од 2020 па, до ден денеска ние во 4 години менаџираме кризи за да обезбедиме ликвидност во стопанство, за ...

Битиќи: Недостатокот на работна сила пред се мора да го решиме со нашите луѓе, над 50% е потенцијалот кај жените кој ...

Вести плус - 02.04.2024

„Мораме полека да се отвориме и кон работна сила која што ќе доаѓа од регионот или пошироко затоа што има работни места кои што мора да се пополнат, но клучот е тоа дека мора да се реши недостатокот на сила со нашите луѓе во државата.

Битиќи: Се што ветивме исполнивме, дури и повеќе од тоа, затоа нашата програма е реална и остварлива

Вести плус - 02.04.2024

„Главниот аргумент во креирањето на програмата заеднички на сите различни и функционери и членови на СДСМ кои што учествуваа во креирање на програмата беше да одговориме на потребите на граѓаните и водени од тоа нашата програма е одговор на нивните ...

Битиќи: Се што ветивме исполнивме, дури и повеќе од тоа, затоа нашата програма е реална и остварлива

Рацин - 03.04.2024

„Главниот аргумент во креирањето на програмата заеднички на сите различни и функционери и членови на СДСМ кои што учествуваа во креирање на програмата беше да одговориме на потребите на граѓаните и водени од тоа нашата програма е одговор на нивните ...