TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕК повикува на продолжување на забраната зе влез во ЕУ до 15-ти мај

Нетпрес - 08.04.2020

Европската комисија ги повика земјите членки во средаа да ги продолжат ограничувањата за влез во Европската унија од трети земји за сите помалку важни патувања до 15-ти мај, за да се сузбие можноста од ширење на пандемијата на коронавирусот.

Европската Комисија предлага границите да останат затворени до 15. мај

Канал5 - 08.04.2020

Европската Комисија денес ги повика земјите-членки да ги продолжат ограничувањата за влез во ЕУ од трети земји за сите помали патувања до 15-ти мај, со цел да се спречи можноста за ширење на коронавирус.

ЕУ-министрите за финансии без договор го прекинаа состанокот за економските мерки

Р.С.Европа - 08.04.2020

Европските влади не успеаа денеска да се согласат за мерките за помош на економијата за време на пандемијата на коронавирусот, прекинувајќи го состанокот на министрите за финансии на земјите-членки на ЕУ, кои се судрија околу условите за помош и ...

Европската комисија предлага европските граници да останат затворени до 15 мај

МКД - 08.04.2020

Европската комисија ги повика денес земјите членки да го ограничат влезот во ЕУ од трети земји за сите помалку важни патувања до 15 мај, со цел да се спречи можноста за ширење на пандемијата на коронавирусот.