TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Никој не сака да живее во зграда полна со зеленило поради комарците

Кајгана - 16.09.2020

Експерименталниот зелен проект на станбено згрижување во кинескиот град Ченгду на идните станари им гарантираше живот во зеленило на уредени градини на секој балкон, но овие планови не одат според планираното поради комарците.

Овие зелени згради се планирани како прекрасни оази- сепак никој не сака да живее во нив поради „непоканетите гости“ ...

Press24 - 16.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на станови избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци, пренесуваат кинеските медиуми.

Згради за зелено домување во Кина напуштени поради комарци

Факултети - 16.09.2020

Еден експериментален проект за зелено домување во Ченгду, Кина, ветувал прекрасен живот во „вертикална шума“ со негувани градини на секој балкон. Сите 826 стана биле продадени до април годинава, но зградите се напуштени.

Комарците ги избркаа станарите во кинеското зелено чудо (ФОТО)

Канал5 - 15.09.2020

Експериментален проект за зелено домување во кинескиот мегаград Ченгду им гарантирал на идните станари живот во зеленило на уредените градини на секој балкон во таканаречената „вертикална шума“, но нивните планови ги спречија комарците.

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Курир - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

А1 On - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

(Видео )Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Либертас - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

Дојдоа комарците, ги избркаа станарите од еколошките згради во Кина

+инфо - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

Становите во „бетонската џунгла“ во Кина се празнат поради наезда на комарци (ВИДЕО)

Слободен Печат - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

MakPress - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

iPortal - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

Еко згради во Кина: Бујната вегетација на балконите привлекува комарци и ги брка станарите

Вечер Прес - 15.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.

ВИДЕО: Овие зелени згради биле планирани да бидат прекрасни оази - сега никој не сака да живее во нив, се вселиле ...

Press24 - 16.09.2020

Експерименталниот зелен проект на стамбена населба во кинескиот мегаград Ченгду требаше на новите жители да им гарантира живот во зеленило со големи градини на балконите, но сето тоа го уништија - комарците.

„Зелените“ згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

USB - 16.09.2020

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наплив од комарци.

Фијаско на експерименталниот зелен проект: Зградите се претворија во џунгла...

Точка - 15.09.2020

Експерименталниот зелен проект на стамбена населба во кинескиот мегаград Ченгду требаше на новите жители да им гарантира живот во зеленило со големи градини на балконите, но сето тоа го уништија - комарците.

Еколошките згради во Кина привлекуваат комарци и ги бркаат станарите

Опсервер - 15.09.2020

Ченгду, 1 5 септември 2020 () – Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите, се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на становите избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци.