TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДЕНЕС ЈА СЛАВИМЕ ЗАШТИТНИЧКАТА НА ЖЕНИТЕ: Верниците да ја кажат оваа молитва за мир и среќа

4NEWS - 18.02.2024

Света Агатија е родена во богато семејство на угледни и добри луѓе во сицилијанскиот град Палермо. Традицијата вели дека таа била исклучително убава девојка. Од раното детство живеела во согласност со христијанските вредности и морални доблести.

Ја славиме Светата маченичка Агатија

4NEWS - 18.02.2024

Оваа славна девица и маченичка за Христа има потекло од сицилијанскиот град Палермо, од благородни и имотни родители. Кога царот Декиј подигна гонење на христијаните, света Агатија беше фатена и изведена пред судијата Квинтијан.

Денес се празнува Светата маченичка Агатија

Екран - 18.02.2024

Оваа славна девица и маченичка за Христа има потекло од сицилијанскиот град Палермо, од благородни и имотни родители. Кога царот Декиј подигна гонење на христијаните Света Агатија беше фатена и изведена пред судијата Квинтијан.

Денеска се празнува Светата маченичка Агатија

Слободен Печат - 18.02.2024

Оваа славна девица и маченичка за Христа има потекло од сицилијанскиот град Палермо, од благородни и имотни родители. Кога царот Декиј подигна гонење на христијаните, света Агатија беше фатена и изведена пред судијата Квинтијан.