TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

48-годишна жена по 10-ти пат се искачи на Монт Еверест

ТВ21 - 13.05.2022

Шерпаска од Непал го собори сопствениот рекорд како најуспешна жена планинарка која се искачила на Монт Еверест. Оваа 48-годишничка денеска по 10-ти пат се искачи на највисокиот врв на светот.

Украинка се искачи на Монт Еверест за да ја докаже непобедливоста на својата земја

Канал5 - 14.05.2022

Украинката Антонина Самоилова оваа недела се искачила на Монт Еверест како дел од експедицијата чија цел е да ја покаже „непобедливоста на украинскиот дух“. „За жал, оваа година немаше украински експедиции на Еверест.

48-годишна жена по 10-ти пат се искачи на Монт Еверест

Zoom - 13.05.2022

Шерпаска од Непал го собори сопствениот рекорд како најуспешна жена планинарка која се искачила на Монт Еверест. Оваа 48-годишничка денеска по 10-ти пат се искачи на највисокиот врв на светот.

УКРАИНСКОТО ЗНАМЕ СЕ ВЕЕ НА НАЈВИСОКИОТ ВРВ ВО СВЕТОТ! Храбра Украинка се искачи на Монт Еверест: “Знамето треба да се ...

Во Центар - 14.05.2022

Антонина Самоилова, државјанка на Украина, оваа недела се искачи на Монт Еверест како дел од експедицијата чија цел е да ја покаже „непобедливоста на украинскиот дух“. „ За жал, годинава немаше украински експедиции на Еверест.