TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шаманот кој тврдеше дека има напивка што штити од Ковид-19, почина од вирусот

Локално - 24.09.2021

Шаман од Шри Ланка, кој направил пијалок што, како што тврдеше, ги штител луѓето од Ковид-19, починал од вирусот, потврди неговото семејство. Елијант Вајт им давал на спортистите и политичарите напивка за која тој тврди дека „дошла кај него во сон“.

Шаман од Шри Ланка во сон „видел“ лек против корона, па починал од ковид

Канал5 - 23.09.2021

Шаман од Шри Ланка, кој измислил напивка која, според него, ги штити луѓето од ковид, починал од болеста, потврдило неговото семејство. Елијанта Вајт им давал од напивката на спортски sвезди и политичари, што како што рекол, дека му дошла во сон.