TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВЕЧЕР ексклузивно на Ромскиот бал (фото галерија)

Вечер - 11.01.2019

Вечерва, во хотелот Александар Палас се одржува традиционалниот Ромски бал на кој секоја година домаќин е пратеникот од Сојузот на Ромите, Амди Бајрам, а на кој вечерва присуствуваат преку 1500 гости.

Амди ќе донира храна од Ромски бал, апелира да се јават заинтересирани хуманитарни организации

Фокус - 11.01.2019

Сета храна која што ќе остане вечерва, по завршувањето на Ромскиот бал, ќе биде уредно спакувана и донирана за социјално загрозени семејства. Апелирам доколку има заинтересирани организации, кои би можеле да ја земат и да ја расподелат, слободно да ...

Гостите на Ромски бал со месеци се подготвуваат за настанот: Ќе блескаме како на модна писта!

Фокус - 10.01.2019

Со месеци наназад, гостинките кои ќе присуствуваат на традиционалниот Ромски бал 2019 во Скопје, ги подготвувале своите свечени тоалети. Секоја година, настанот кој што е еден од најголемите и најраскошни случувања за Ромската заедница, претставува ...