TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лекарите бараат покачување на платата повисоко од 5 отсто

Сакам да кажам - 03.11.2017

За лекарите е неприфатливо платите догодина да им се зголемат само за пет отсто, како што е предвидено со предлог буџетот за 2018 година, кој што Министерството за финансии вчера го презентираше на јавна расправа.

Синдикатот на клинички не го прифаќа најавеното покачување на платите

Нова ТВ - 03.11.2017

За Синдикатот на Клиничкиот центар не е прифатлив предлогот на Владата за зголемување на платите од 5 проценти и поради новонастанатата состојба бараат итен прием кај премиерот Заев, соопштија од ССКЦ.

Дел од синдикатите реагираат на зголемувањето на платите со Предлог-буџетот за 2018

А1 On - 03.11.2017

Дел од синдикатите денеска реагираа што со Предлог-буџетот за 2018 година е предвидено зголемување на платите за пет проценти само за вработените во образованието, одбраната и здравството.

Синдикат на УПОЗ: Парцијално зголемување на платите создава револт

+инфо - 03.11.2017

Од министерот за финансии УПОЗ бара итно да се сретне со синдикатите од јавниот сектор за, како што наведува, да се најде општоприфатливо решение. Синдикатот на УПОЗ соопшти дека парцијалното зголемување на платите, предвидено за вработените во ...

Македонскиот полициски синдикат бара Владата да ги зголеми платите на полицајците

Мета - 03.11.2017

Македонскиот полициски синдикат (МПС) денеска побара да се зголемат платите на македонските полицајци според одлуката на Владата од април 2015 година. Со неа првично платите на вработените во Министерството за внатрешни работи (МВР) беа усогласени ...

СКРМ: Во културата постои тотален хаос во однос на начинот на пресметка на платите

Макфакс - 03.11.2017

Синдикатот на културата на Република Македонија (СКРМ) ја поздрави одлуката на Владата да ги покачи платите на вработените во армијата, здравството и образованието, но напоменува дека во културата постои огромен проблем со платите кој треба ургентно ...

Буџет 2018: Растат платите на одбрана, здравство и образование

24 Вести - 02.11.2017

Буџетот за 2018 година тежи 3,44 милијарди евра. Се предвидуваат повисоки плати за десет проценти за сите припадници во армискиот состав. Обезбедени се средства за пет проценти покачување на платите на докторите и медицинските сестри во јавните ...

Зголемување на платите во здравството и во образованието

24 Вести - 02.11.2017

Обезбедени се средства за пет проценти покачување на платите на докторите и медицинските сестри во јавните здравствени установи и планирани се средства за зголемување на платите во основните и средните училишта и во градинките, соопшти министерот за ...

БУЏЕТ 2018: Покачување на платите во темелите на општеството - образованието и во здравството

Фактор - 02.11.2017

Како Владата ќе помогне во зголемување на нивото на платите? Ова прашање денеска синдикатите му го поставија на министерот за финансии Драган Тевдовски на јавната дебата на која беше претставен Предлог буџетот за 2018 година.

Синдикатот на клинички не го прифаќа покачувањето на платите за пет отсто

+инфо - 03.11.2017

„Вчерашниот предлог буџет за 2018 година за покачување на платите во јавното здравство за 5 проценти е спротивен на понудената програма на Владата“. Синдикатот на Клиничкиот центар соопшти дека за нив не е прифатлив предлогот на Владата за ...

Синдикат на УПОЗ: Парцијално зголемување на платите создава револт

А1 On - 03.11.2017

Синдикатот на УПОЗ соопшти дека парцијалното зголемување на платите, предвидено за вработените во образованието, одбраната и здравството, создава револт и незадоволство кај другите дејности во јавниот сектор – јавната администрација, судската и ...

Македонскиот полициски синдикат бара Владата да ги зголеми платите на полицајците

Либертас - 03.11.2017

Македонскиот полициски синдикат (МПС) денеска побара да се зголемат платите на македонските полицајци според одлуката на Владата од април 2015 година. Со неа првично платите на вработените во Министерството за внатрешни работи (МВР) беа усогласени ...

Реакција на Синдикатот на културата на најавеното зголемување на платите

Нетпрес - 03.11.2017

Ја поздравуваме одлуката на Владата да ги покачи платите на вработените во армијата, здравството и образованието и воедно ја користиме оваа прилика да ја потсетиме и особено министерствата за култура и финансии дека во културата постои огромен ...

Буџет од 3,44 милијарди евра за 2018, повисоки плати за АРМ, здравство, образование

Таратур - 02.11.2017

Буџетот за 2018 година тежи 3,44 милијарди евра. Се предвидуваат повисоки плати за десет проценти за сите припадници во армискиот состав. Обезбедени се средства за пет проценти покачување на платите на докторите и медицинските сестри во јавните ...

Синдикатот на Клиничкиот центар одбива 5 проценти повисоки плати и бара итна средба со премиерот

Либертас - 03.11.2017

За Синдикатот на Клиничкиот центар не е прифатлив предлогот на Владата за зголемување на платите од 5 проценти и поради новонастанатата состојба бараат итен прием кај премиерот Заев, соопштија од ССКЦ.

Синдикат на УПОЗ: Парцијално зголемување на платите создава револт

Канал5 - 03.11.2017

Синдикатот на УПОЗ соопшти дека парцијалното зголемување на платите, предвидено за вработените во образованието, одбраната и здравството, создава револт и незадоволство кај другите дејности во јавниот сектор - јавната администрација, судската и ...

Македонскиот полициски синдикат бара Владата да ги зголеми платите на полицајците

Локално - 03.11.2017

Македонскиот полициски синдикат (МПС) денеска побара да се зголемат платите на македонските полицајци според одлуката на Владата од април 2015 година. Со неа првично платите на вработените во Министерството за внатрешни работи (МВР) беа усогласени ...

Реакција на Синдикатот на културата на најавеното зголемување на платите

Точка - 03.11.2017

Ја поздравуваме одлуката на Владата да ги покачи платите на вработените во армијата, здравството и образованието и воедно ја користиме оваа прилика да ја потсетиме и особено министерствата за култура и финансии дека во културата постои огромен ...

Синдикатот на клинички не го прифаќа најавеното покачување на платите

Фокус - 03.11.2017

За Синдикатот на Клиничкиот центар не е прифатлив предлогот на Владата за зголемување на платите од 5 проценти и поради новонастанатата состојба бараат итен прием кај премиерот Заев, соопштија од ССКЦ.

Дел од синдикатите реагираат на зголемувањето на платите со Предлог-буџетот за 2018

ТВ21 - 03.11.2017

Дел од синдикатите денеска реагираа што со Предлог-буџетот за 2018 година е предвидено зголемување на платите за пет проценти само за вработените во образованието, одбраната и здравството.

Синдикат на УПОЗ: Парцијално зголемување на платите создава револт

Локално - 03.11.2017

Синдикатот на УПОЗ соопшти дека парцијалното зголемување на платите, предвидено за вработените во образованието, одбраната и здравството, создава револт и незадоволство кај другите дејности во јавниот сектор – јавната администрација, судската и ...

СКРМ: Во културата постои огромен проблем со платите кој треба ургентно да биде третиран

Либертас - 03.11.2017

Синдикатот на културата на Република Македонија (СКРМ) ја поздрави одлуката на Владата да ги покачи платите на вработените во армијата, здравството и образованието, но напоменува дека во културата постои огромен проблем со платите кој треба ургентно ...

Синдикатот на Клиничкиот центар одбива 5 проценти повисоки плати и бара итна средба со премиерот

Локално - 03.11.2017

За Синдикатот на Клиничкиот центар не е прифатлив предлогот на Владата за зголемување на платите од 5 проценти и поради новонастанатата состојба бараат итен прием кај премиерот Заев, соопштија од ССКЦ.

Синдикалци реагираат на зголемувањето на платите со Предлог-буџетот за 2018

Р.С.Европа - 03.11.2017

Дел од синдикатите денеска реагираа што со Предлог-буџетот за 2018 година е предвидено зголемување на платите за пет проценти само за вработените во образованието, одбраната и здравството.

Синдикат на УПОЗ: Парцијално зголемување на платите создава револт

Сител - 03.11.2017

Синдикатот на УПОЗ соопшти дека парцијалното зголемување на платите, предвидено за вработените во образованието, одбраната и здравството, создава револт и незадоволство кај другите дејности во јавниот сектор - јавната администрација, судската и ...

СКРМ: Во културата постои тотален хаос во однос на начинот на пресметка на платите

Sky - 03.11.2017

Синдикатот на културата на Република Македонија (СКРМ) ја поздрави одлуката на Владата да ги покачи платите на вработените во армијата, здравството и образованието, но напоменува дека во културата постои огромен проблем со платите кој треба ургентно ...

Синдикатите во здравството и полицијата се чувствуваат измамени: Незадоволни од малото покачување на платите

Курир - 03.11.2017

Од Самостојниот синдикат на клинички центри велат дека покачување на платите во јавното здравство за пет проценти е неприфатлив предлог и претставува дополнителен поттик за одлевање на докторите, медицинските сестри и останатиот персонал кој работи ...

Синдикат на УПОЗ: Парцијално зголемување на платите создава револт

Либертас - 03.11.2017

Синдикатот на УПОЗ соопшти дека парцијалното зголемување на платите, предвидено за вработените во образованието, одбраната и здравството, создава револт и незадоволство кај другите дејности во јавниот сектор – јавната администрација, судската и ...

Минимално покачување на платите: Синдикатите во здравството и полицијата се чувствуваат измамени

Република - 03.11.2017

Иако им беше ветена плата од 100.000 денари, докторите сепак ќе добијат многу помало покачување на платата, што допринесува до незадоволство кај нив, тие ќе добијат покачување од само 5 проценти на платата, што е далеку од она што беше ветувано ...