TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТУКА НЕ Е КРАЈОТ: Што доведе до поскапување на цигарите

Фактор - 15.03.2019

Пушачи - ако нешто ве натера да ги откажете цигарите тоа ќе биде нивната цена. Нов бран поскапувања на цигарите удри по џебот на пушачите. И тоа почна од 2015 согласно новиот закон . Пет денари поскапо пушачите ќе плаќаат по кутија цигари а согласно ...

Поскапуваат цигарите во Македонија! Еве колку ќе чини една кутија

Бизнис Вести - 15.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Уште пред неколку дена во продажните мста поголемиот број брендови цигари како што се Вест, Родео и Бос се продаваат поскапо за околу 5 денари.

Поскапуваат цигарите, се проектира пораст и до 300 денари за кутија

Алсат-М - 13.03.2019

Дел од цигарите што се продаваат во маркетите низ Македонија поскапеа за 5 до 10 денари по кутија. Законот за акцизи на цигарите и производите од тутун предвидува зголемување на цената на цигарите секоја година за најмалку 4 денари до 2023 година ...

Поскапуваат цигарите во Македонија - една кутија ќе чини и до 300 денари

Press24 - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за брендовите Вест, Родео и Бос.

Поскапуваат цигарите во Македонија – една кутија ќе чини и до 300 денари

Скопје24 - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за брендовите Вест, Родео и Бос.

Ново поскапување на цигарите- една кутија ќе чини и до 300 денари

Магазин - 13.03.2019

Повторно поскапување на цигарите во Македонија. Цигарите стануваат луксуз. Од минатата недела, во сите продавници поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека не се доволно информирани за ...

Поскапуваат цигарите

Gostivarpress.mk - 13.03.2019

Законот за акцизи на цигарите и производите од тутун предвидува зголемување на цената на цигарите секоја година за најмалку 4 денари до 2023 година што би значело дека со вакво темпо, одредени брендови може да се продаваат и до 200 денари.

Кутија цигари ќе чини и до 300 денари – Поскапија цигарите во Северна Македонија

Centar - 13.03.2019

Цигарите согласно законските мерки донесени уште пред две години, поскапуваат и оваа година. Иако зголемувањето на акцизата би требало да значи поскапување на цигарите на 1 јули 2019, сепак некои од брендовите одлучија да ги прилагодат цените порано.

Скока цената на цигарите: Еве колку ќе плаќаат пушачите за кутија

Фактор - 13.03.2019

Пушењето цигари станува поскапо за македонските граѓани. Поскапea цигарите во Македонија. Во продавниците од минатата недела поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо.

Поскапуваат цигарите во Македонија

Скопје инфо - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Согласно планот за зголемување на акцизите, за неколку години се очекува кутија цигари за ...

Ново покачување на цигарите

ММС - 13.03.2019

Граѓаните велат дека не се доволно информирани за поскапувањето, туку тоа го дознаваат во моментот кога треба да ги платат цигарите. За одредени брендови на цигари сега плаќаат дури 35 денари повеќе од нивната првична цена, односно пред да се ...

Поскапуваат цигарите во Македонија, една кутија ќе чини и до 300 денари

Република - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Иако зголемувањето на акцизата би требало да значи поскапување на цигарите на 1 јули 2019, ...

Поскапуваат цигарите во Македонија- една кутија ќе чини и до 300 денари

Курир - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за неколку познати брендови на цигари.

Поскапуваат цигарите во Македонија, една кутија ќе чини и до 300 денари

Вечер - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо, пишува „Прес 24„. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за брендовите Вест, Родео и Бос.

Поскапуваат цигарите во Македонија – една кутија ќе чини и до 300 денари

Скопје1 - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за брендовите Вест, Родео и Бос.

Поскапуваат цигарите во Македонија

Сител - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за неколку познати брендови на цигари.

Колку ќе чини во Македонија кутија цигари за неколку години?

Пулс24 - 13.03.2019

Од минатата седмица поголемиот број брендови цигари во продавниците низ Македонија се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за неколку познати брендови на цигари.

Поскапуваат цигарите во Северна Македонија

ТВ21 - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Северна Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за неколку познати брендови на цигари.

Поскапуваат цигарите, за неколку години ќе чинат 300 денари

Независен - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Согласно планот за зголемување на акцизите, за неколку години се очекува кутија цигари за ...

Поскапуваат цигарите во Северна Македонија

4NEWS - 13.03.2019

Нова тура поскапување на цигарите во Северна Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за неколку познати брендови на цигари.